Espanyol

L'Espanyol supera el Boca Juniors per 3-1 i s'adjudica el trofeu Ciutat de Barcelona

L'Espanyol va guanyar la 37a edició del trofeu Ciutat de Barcelona en imposar-se al Boca Juniors per 3 a 1. Després d'una primera part sense gols, es van avançar els argentins en el minut 10 de la segona part, amb un gol de cap de Cvitanich. L'Espanyol va empatar immediatament amb un penal transformat per Osvaldo. El mateix Osvaldo, poc després, va ser l'autor del segon gol blanc-i-blau, després d'una passada de Sergio García. A l'últim minut va arribar el gol de la tranquil·litat amb un altre penal transformat per Joan Verdú. Els argentins van protestar molt els dos penals xiulats per l'àrbitre català Estrada Fernández, però el trofeu es va quedar a casa.

L'afició del Boca no va fallar i molts del argentins residents a Catalunya van donar suport al seu equip durant els 90 minuts de joc. Un cop més, Osvaldo es va convertir en el gran referent de l'Espanyol en el joc d'atac. L'italoargentí, encara que no està en el seu millor moment de forma, va ser un malson per a la defensa del Boca.

Com també ho va ser per a la de l'Espanyol Juan Román Riquelme, que en aquesta primera part va tenir el gol a tocar per al seu equip.

Tots dos equips van moure la pilota amb criteri i tan sols va faltar el gol en aquesta primera meitat.

Ja en la segona part una rematada perfecta del jugador cedit al Boca per l'Ajax Cvitanich va significar el gol per al Boca.

Cristian Álvarez no va poder fer res més que acompanyar amb la mirada com entrava la pilota a la seva porteria. El Boca Juniors savançava al marcador i a l'Espanyol li tocava remuntar. I ben aviat va arribar l'empat. Jugada d'Osvaldo dins de l'àrea i l'italoargentí -molt murri- va caure rodó. L'àrbitre català Álvarez Izquierdo no ho va dubtar i va assenyalar penal. Pena màxima que Osvaldo va transformar amb el seu estil particular. A partir d'aquest moment, va ser l'Espanyol qui va dominar el partit. Una combinació entre Verdu i Sergio García va acabar amb la passada d'aquest últim a Osvado, que va fer pujar el segon al marcador.

I en ple domini blanc-i-blau va arribar el tercer. Penal a Thievy, que Verdú es va encarregar de transformar.

Al final, tres a un per a un Espanyol, que va deixar un bon sabor de boca a la seva afició.