Espanyol

L'Espanyol s'estrena a la Lliga amb una derrota davant del Sevilla (0-2)

Un gol de Reguilón, a la primera part, i un de Nolito, a les acaballes, han fet que els tres punts se'n vagin cap a Sevilla

Oriol Llach EstrellaActualitzat

L'Espanyol comença la Lliga 2019-20 amb una derrota enfront del Sevilla. Els blanc-i-blaus han plantat cara contra un dels conjunts més perillosos de la màxima categoria però els andalusos han acabat imposant-se (0-2).

El partit ha començat amb intensitat a la gespa i molta emoció a la grada i és que l'afició perica ha dedicat tres sonors aplaudiments en memòria de tres futbolistes desapareguts. Al minut 9, sentit record per a José Antonio Reyes, l'exjugador de l'Espanyol que va morir el passat mes de juny en un accident de cotxe. Al minut 16, un reconeixement per a Antonio Puerta, el jugador del Sevilla que va morir fa 12 anys i, finalment, com sempre que hi ha partit al RCDE Stadium, al minut 21 quan l'afició blanc-i-blava aplaudeix per recordar el seu etern capità, Dani Jarque.

La pressió molt alta del Sevilla ha fet patir l'Espanyol a l'hora de generar ocasions de gol. Malgrat això, Matías Vargas i Facundo Ferreyra han enviat algun xut perillós que ha obligat Vaclik a mostrar les seves virtuts com a porter.

Just abans del descans, el conjunt andalús s'ha avançat gràcies a un gol de Reguilón, que ha estat molt intens des del primer minut. El jugador cedit pel Reial Madrid ha aprofitat per enviar la pilota al fons de la xarxa després d'una gran intervenció de Diego López que havia rebutjat amb un salt espectacular una rematada de cap enverinada de De Jong (0-1).

A la represa, la intensitat en el matx ha anat incrementant fins que s'ha escalfat del tot quan el RCDE Stadium reclamava un penal per una caiguda de Ferreyra a dins l'àrea fruit de la pressió de Diego Carlos però l'àrbitre, després de revisar l'acció amb el VAR, no ha concedit la pena màxima.

El conjunt blanc-i-blau ho ha tingut molt difícil per apropar-se a la porteria del Sevilla, obligat a concentrar tots els esforços en el mig del camp per neutralitzar uns andalusos que no en tenien prou amb un gol. Al minut 81, ha entrat Fernando Calero per disputar els seus primers minuts en partit oficial com a jugador de l'Espanyol substituint Facundo Ferreyra.

A les acaballes del partit ha arribat el segon del Sevilla. Nolito ha protagonitzat una gran acció personal aprofitant una badada defensiva de l'Espanyol per superar Diego López i deixar el partit sentenciat (0-2).