El Front Stage Stadium va viure una nit d'eufòria amb el retorn de l'Espanyol a Primera (EFE)
Espanyol

L'Espanyol sempre torna: ascens amb eufòria i algunes incògnites

La conjura per l'ascens ha deixat en segon pla les situacions individuals, que ja comencen a aflorar, i el futur institucional

Agència EFEActualitzat

L'Espanyol sempre ha tornat a Primera Divisió just una temporada després de baixar a Segona, un guió que s'ha mantingut aquesta temporada i que deixa un clar sentiment d'eufòria per als periquitos i algunes incògnites respecte al futur de futbolistes, cos tècnic i fins i tot del club.

La invasió de camp va demostrar la tensió acumulada i l'alegria d'una afició que ha vist com el seu equip, malgrat mantenir-se a la zona noble durant tota la campanya, no ha pogut pujar de forma directa. Ha calgut el suspens final amb quatre partits de promoció per tornar a la màxima categoria.

Pel que fa als jugadors, diversos membres de la plantilla acaben contracte el 30 de juny. Són l'extrem Nico Melamed, el centrecampista albanès Keidi Bare, el central Víctor Ruiz i el davanter danès Martin Braithwaite. L'atacant Keita Balde també finalitza la cessió amb opció de compra. Ni la direcció esportiva ni tampoc els mateixos futbolistes han abordat el futur de la plantilla. La prioritat era l'ascens de l'equip i totes les qüestions personals s'han aparcat. Els pròxims dies les notícies sobre la planificació de la 2024-25 es començaran a succeir.

L'únic futbolista que ha parlat obertament sobre el seu futur és Martin Braithwaite. Ho va fer just després del partit contra l'Oviedo a l'Stage Front Stadium i es va mostrar clarament disconforme amb l'oferta de renovació que li va plantejar el club al principi de temporada, que va qualificar de "manca de respecte".

Incertesa a la banqueta i a les oficines

Les incògnites també estan en el futur del cos tècnic. El futur de Manolo González al capdavant de l'equip no està garantit, tot i ser l'entrenador que ha concretat l'ascens a la Lliga EA Sports. El tècnic català ha mostrat públicament la intenció de seguir al capdavant de l'equip.

Cap membre de la direcció esportiva ha valorat la continuïtat del preparador. Tot i això, Fran Garagarza, responsable d'aquesta parcel·la, ha demostrat durant la temporada que no li tremola la mà a l'hora de moure la banqueta: abans de González van liderar l'equip Luis García i Ramis.

En el pla institucional, l'Espanyol conviu amb informacions constants sobre la venda del club. En els darrers mesos, l'acostament dels inversors Paul Foster, Alejandra de la Vega i Andrés Fassi ha protagonitzat nombrosos titulars. El president Chen Yansheng no s'ha pronunciat fins ara.

En qualsevol cas, l'ascens a Primera Divisió presenta un escenari optimista per a l'entitat catalana. Un any més a Segona hauria estat clarament perjudicial per a la imatge i els ingressos del club, que finalment respira tranquil després d'un any complex i convuls.

Cal recordar, a més, que l'Espanyol també ha celebrat el curs 2023-24 l'ascens del seu equip femení a la Lliga F, un motiu d'alegria per a tots els estaments blanc-i-blaus. Mantenir-se en la màxima categoria i evitar futurs descensos és una lliçó apresa.

Anar al contingut