Espanyol

L'Espanyol satisfà la gana guanyadora amb una victòria davant del Deportivo de la Corunya (1-2)

Els blanc-i-blaus han dominat la primera part però, en la segona, els gallecs, a les portes de la salvació, han reaccionat i han complicat de valent el partit als de Sánchez Flores

Oriol Llach EstrellaActualitzat

L'Espanyol s'ha plantat a Riazor sense res en joc però amb la intenció de tornar a Barcelona amb la victòria. Tal com ja havia anunciat en roda de premsa l'entrenador blanc-i-blau, Quique Sánchez Flores, els pericos no han renunciat a la seva "gana guanyadora" i dit i fet, l'Espanyol s'ha imposat al Deportivo de la Corunya per 1-2.

Al minut 14, els blanc-i-blaus -avui, de negre perquè jugaven amb la segona equipació- han inaugurat el marcador quan Arribas ha regalat la pilota a Leo Baptistao i el davanter brasiler s'ha escapat tot sol per acabar superant el porter Lux amb un potent xut (0-1).

Poc després, l'Espanyol ha eixamplat l'avantatge amb la segona diana: Piatti retalla de forma espectacular Bergantiños i serveix una assistència deliciosa a Gerard Moreno, que ha rematat a plaer amb una canonada imparable que ha acabat al fons de la xarxa (0-2).

Els gallecs, però, conscients que s'estaven complicant la salvació, han pujat la pressió i s'han deixat anar a l'atac encadenant diverses jugades ofensives que han obligat el porter perico, Diego López, a lluir-se, un partit més, amb intervencions de mèrit. Celso Borges, a més, ha estavellat una pilota al pal que podria haver donat una mica d'esperances al Dépor.

En la represa, l'equip de Pepe Mel no ha deixat passar ni dos minuts per escurçar distàncies: Florin Andone ha rematat una centrada d'Ola John, després d'una gran jugada personal, que Diego López no ha pogut aturar (1-2). Sense temps per respirar, just instants després, Arribas ha enviat un enverinat cop de cap que ha sortit fregant el travesser. Un minut més tard, Ola John també l'ha tornat a tenir, però el xut li ha sortit massa fluix. Els gallecs han començat a la segona part com un autèntic tro deixant contra les cordes els de Sánchez Flores.

De mica en mica, l'Espanyol ha reequilibrat les forces a cop de replegar-se i mantenir el cap fred per evitar deixar-se dominar pels nervis. Gairebé tota la iniciativa ha quedat a les botes dels jugadors del Deportivo, mentre els pericos es tancaven per frenar les dures envestides dels locals. Les arribades a la porteria de Lux han quedat reduïdes a jugades al contracop.

En el capítol de lesions, però, l'Espanyol marxa de Riazor una mica mal parat: Marc Navarro ha deixat el terreny de joc per uns problemes físics i l'ha substituït Marc Roca i Javi Fuego primer ha necessitat les atencions del servei mèdic per un fort cop a la cuixa que ha rebut en una lluita per la pilota amb Andone i, minuts després, Pape Diop ha acabat entrant per l'asturià quan ha comprovat que no podia continuar jugant.

Amb aquesta derrota, el Dépor, que només necessitava un punt per deixar gairebé sentenciada la permanència, haurà d'esperar les pròximes jornades, i només en queden dues, per assegurar-se que la temporada que ve segueix jugant a la màxima categoria. L'Espanyol, per la seva banda, es col·loca novè a la classificació i encarrila l'objectiu d'acabar entre els deu primers equips.