FUTBOL COPA DEL REI

L'Espanyol s'acomiada de la Copa després de perdre per 2-0 a Anoeta

Dos gols, un de Barrenetxea i un altre d'Isak, eliminen l'Espanyol de la Copa del Rei, en la primera derrota de l'era Abelardo

Imma CasaresActualitzat

Notícia bomba com a prèvia al partit a Anoeta. L'entrenador de la Reial Societat, Imanol Alguacil, s'ha quedat sense el concurs de Willian José, que és a un pas de fitxar pel Tottenham, i ha demanat no jugar fins que no s'aclareixi el seu futur. Alguacil ha hagut de convocar d'urgència el davanter del filial de 19 anys Lobete. Mentrestant, Abelardo no ha inclòs entre els jugadors titulars el central acabat d'arribar Leandro Cabrera; l'uruguaià ha esperat el seu moment des de la banqueta.

La Reial Societat ha començat molt ficada en el partit, amb dos avisos seriosos de Llorente i del noruec Odegaard i un altre, menys perillós, d'Oyarzabal. Els d'Imanol Alguacil han pressionat molt a dalt sense donar opció a l'Espanyol. De fet, fins al minut 22 no s'ha vist el primer xut de l'Espanyol; l'ha fet Vargas i l'aturat Remiro amb una bona estirada. Fregant la primera mitja hora, una genialitat d'Isak, amb retall inclòs, hauria pogut acabar amb l'un a zero, però Pol Lozano ho ha evitat. Gorosabel també ha tingut una molt bona oportunitat per obrir el marcador però el porter blanc-i-blau, Andrés Prieto, ha respost amb una bona intervenció. Odegaard i Barranetxea, els dos jugadors més incisius de la Reial, han tingut dues oportunitats abans que aquest últim marqués l'1 a 0 en el temps afegit de la primera part. A assistència d'Oyarzabal, Barrenetxea ha deixat anar la cama per superar Andrés Prieto amb una fuetada just abans del descans.

Sortida fulgurant dels dos equips a la segona part, amb una bona rematada de Ferreyra per part de l'Espanyol i una altra d'Oyarzabal que a punt ha estat de suposar el 2-0. La pilota no ha entrat per mil·límetres. En el minut 61 Vargas ha col·locat en safata Ferreyra el gol de l'empat que l'argentí no ha pogut definir. Minuts frenètics i, en la contra, Isak sí que ha estat capaç de superar Prieto per marcar el 2-0. Tot i això, els d'Abelardo han intentat competir i en el minut 77 ha arribat el millor atac de l'Espanyol llançat per Víctor Gómez i que ha acabat amb un travesser de Wu Lei. En els últims minuts, Ferreyra ha exigit Remiro, el marcador no s'ha mogut, l'Espanyol no serà als vuitens de final de la Copa i la Reial ha vist compensades les seves últimes dues actuacions de lliga que havien acabat en derrota.