Rubi, durant un entrenament de l'Espanyol (EFE)
Espanyol

L'Espanyol reactiva les opcions europees en el tram decisiu

Després de dues victòries consecutives contra el Girona i l'Alabès, el conjunt de Rubi s'ha situat a cinc punts de la setena plaça, que dona accés a competicions europees

EFEActualitzat

L'Espanyol, després de sumar dues victòries consecutives contra el Girona i l'Alabès, ha passat de viure una etapa intranscendent a quedar-se a cinc punts de la setena plaça, una posició que permetria als blanc-i-blaus aspirar a fites europees en el tram final de la competició. Ni el cos tècnic ni els futbolistes estan disposats a desmuntar el somni continental. Tots els estaments del club assumeixen que és un repte complex, però mentre tinguin opcions matemàtiques, lluitaran per això. I, per ara, el quadre blanc-i-blau està en condicions d'assaltar els llocs europeus.

L'Espanyol treballa per evitar un altre curs anodí, en terra de ningú i sense objectius concrets. Aquesta ha estat la tònica habitual en les últimes campanyes i és una sensació que la plantilla actual vol desterrar completament. Després de segellar virtualment la permanència, amb 41 punts i a deu del descens, toca mirar cap amunt.

L'entrenador, Joan Francesc Ferrer, "Rubi", fa jornades que parla de l'"última bala" de l'equip per anar a Europa. El marge d'error és mínim i un mal resultat desmuntaria qualsevol indici d'èpica classificatòria d'aquí al final de temporada.

No obstant això, l'estímul europeu ha fet tornar el somriure a la grada. En les últimes jornades, l'Espanyol és un altre: va guanyar fora de casa a Girona, una cosa que només havia aconseguit una vegada, i recupera el futbol protagonista i alegre que va enganxar l'afició al principi de temporada. Viure emocions és, en definitiva, el que va prometre Rubi quan va arribar a l'equip a l'estiu. El seu futbol enganxa i és més atractiu que en etapes anteriors. Ara, a més, té objectius pels quals lluitar. La plantilla blanc-i-blava se centra en el partit a partit, assumint que les càbales a aquestes altures no serveixen de gaire.  

En aquest sentit, el partit contra el Llevant al Ciutat de València d'aquest diumenge és clau, com ho seran la resta. Vèncer fora de casa ha de ser una assignatura superada per mantenir les seves opcions d'escalar a la taula intactes. L'amfitrió, això sí, és setzè i lluitarà per eludir el descens.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut