Copa del Rei

L'Espanyol pateix per derrotar el Tenerife i es classifica per als vuitens de final de la Copa del Rei (3-2)

En un RCDE Stadium, amb poc més de 8.000 espectadors, l'Espanyol s'ha imposat amb més problemes dels previstos al Tenerife per certificar la classificació. Gerard Moreno, de penal, Esteban Granero i Sergio García han fet els gols de la victòria

David CarballoActualitzat

Amb més patiment del previst, l'Espanyol s'ha classificat per als vuitens de final de la Copa del Rei. En un RCDE Stadium mig buit, els blanc-i-blaus s'han imposat en la tornada al Tenerife per un ajustat 3 a 2 i han fet bo l'empat sense gols de l'anada per certificar una classifició més patida del compte davant un rival de Segona A.

Quique Sánchez Flores ha introduït fins a vuit canvis a l'onze titular de l'Espanyol respecte a l'equip que va derrotar el Getafe a l'última jornada de lliga. Després del perillós empat sense gols en el partit d'anada a l'Heliodoro Rodríguez Lóopez, els blanc-i-blaus no es podien relaxar per evitar sorpreses, però, en una jugada aïllada, el Tenerife s'ha avançat en el marcador en el minut 11. Bryan Acosta, amb un xut des de la frontal, ha sorprès Diego López i ha fet saltar totes les alarmes.

El 0 a 1 ha posat el neguit als poc més de 8.000 espectadors que s'han desplaçat fins al RCDE Stadium. Amb el pas dels minuts, l'Espanyol ha passat a tenir el domini absolut del joc i, en el minut 35, ha trobat el gol de l'empat amb la inestimable col·laboració d'Iglesias Villanueva. El mateix àrbitre que no va donar per vàlid el gol de Messi a Mestalla ha xiulat com a penal unes mans de Jorge Sáenz que eren clarament fora de l'àrea. Gerard Moreno ha agafat la responsabilitat i ha transformat la pena màxima per fer el sisè gol de la temporada. Abans del descans, el mateix Gerard ha estat a punt de capgirar el resultat advers, però el porter Carlos ha desviat el seu xut a córner amb una gran aturada.

Sergio García fa la sentència

En l'inici de la represa, l'Espanyol ha anat per feina i, després d'un xut de Gerard Moreno que s'ha estavellat al pal, en el minut 57, Esteban Granero ha culminat la remuntada amb una bona rematada de rosca fora de l'abast del porter canari. El 2 a 1 no ha servit per acabar de portar la tranquil·litat a la graderia, ja que els blanc-i-blaus no han trobat el tercer gol que sentenciés l'eliminatòria.

Un gol del Tenerife hauria significat l'eliminació prematura de l'Espanyol a la Copa per segona temporada consecutiva, però els homes de Quique Sánchez Flores han sabut patir i, en el minut 91, Sergio García ha culminat un contraatac letal per fer el 3 a 1 que ha certificat la classificació per als vuitens de final. En l'últim sospir, Juan Carlos ha retallat distàncies amb un golàs estèril, que no ha servit per evitar l'eliminació dels canaris.