Espanyol
Els jugadors de l'Espanyol volen donar una alegria a l'afició (EFE)
Futbol

L'Espanyol només es juga l'autoestima contra un Deportivo que vol certificar la permanència

El conjunt local en podria tenir prou amb l'empat, però els periquitos volen donar una satisfacció als aficionats i treure's l'espina de quatre anys sense marcar a Riazor

Actualitzat

El RCD Espanyol visita aquest diumenge (18.30) un Deportivo de la Corunya, que sortirà lleugerament pressionat a causa de la victòria de l'Sporting de Gijón contra la UD Las Palmas (1-0), que fa que el club gallec encara no pugui veure matemàticament salvada la categoria. Tot i que la situació no és gens desesperada, el Dépor respiraria del tot tranquil aquesta tarda amb un triomf que certificaria l'objectiu de la permanència.

L'Espanyol, per contra, ja no s'hi juga res, aquesta temporada, a banda de l'orgull i el propòsit de deixar un bon gust de boca a l'afició en el final d'una temporada que, per ella mateixa, ja es pot considerar positiva. L'única pega es podria posar en la impossibilitat de jugar a Europa el curs que ve, confirmada després de la derrota al derbi contra el FC Barcelona (0-3).

El conjunt periquito arriba a Riazor amb algun compte pendent: no hi ha guanyat i ni tan sols hi ha marcat cap gol en els últims quatre anys. Aquest balanç deixa tres derrotes i un empat.

Quique Sánchez Flores tindrà un problema als laterals. No podrà comptar amb el dret, Javi López, que estarà sis setmanes de baixa per una lesió muscular i ha dit adéu a la temporada. A l'esquerre, té Aarón Martín sancionat per acumulació de targetes grogues. En el cantó positiu, Rubén Duarte s'ha recuperat de l'esquinç al turmell dret que l'ha mantingut al marge durant part d'aquesta setmana.

L'única novetat en la convocatòria és el davanter Álvaro Vázquez, que va jugar el seu últim partit, i com a titular, fa un mes a San Mamés contra l'Athletic.

Al marge d'allò purament esportiu, el cos tècnic està convençut que l'actitud dels futbolistes serà màxima en aquest tram final i, a falta d'altres ambicions, s'ha marcat la d'acabar la temporada havent sumat el màxim possible de punts.

Pel que fa al Deportivo, fins i tot l'empat el podria salvar. Avantatja en dos punts el Leganés i en cinc l'Sporting, amb el qual té la diferència de gols a favor, de manera que amb un triomf li sobraria per seguir a Primera, i treure un únic punt només li seria inútil en el cas d'arribar a un triple empat en la classificació amb els altres dos.

Pepe Mel també es veurà limitat en defensa a causa de les baixes de Raúl Albentosa (sanció) i de Sidnei Rechel (lesió). Luisinho ha entrat en la convocatòria a última hora tot i que havia marxat de l'últim entrenament amb un esquinç de genoll.

El tècnic podria formar un eix amb jugadors com el mateix brasiler, el lateral Fernando Navarro o un jove del filial, Nacho Monsalve, que sí que és un central natural.

Al centre del camp també hi ha Joselu i Mosquera lesionats i, aquesta setmana, Mel ha assajat en els entrenaments amb Bergantiños com a reforç, i amb Ola John com a extrem esquerre, que debutaria en la titularitat després que es va incorporar en el mercat d'hivern. Celso Borges avançarà la posició en la part ampla del camp i Emre Çolak passarà a la banda dreta. Florin Andone serà la referència ofensiva per intentar batre la porteria visitant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut