ESPANYOL

L'Espanyol no sap rematar el cuer Osca (1-1)

Els de Rubi no aprofiten un gran primer acte per arrodonir un golàs de Granero i es desfiguren a la represa

Oriol VidalActualitzat

D'un possible festival als dubtes existencials. D'un Espanyol esperançador a un segon acte marcat per la fragilitat. La doble cara de l'equip de Rubi ha tornat a aparèixer davant el cuer i dos punts d'or han volat del RCDE Stadium, avui amb 20.000 espectadors. En el dia d'acostar-se a Europa ha tocat tastar, de nou, la frustració. I Rubi, amb una mala lectura del duel, ha desarticulat un equip que rutllava al primer temps.

Darder ha pres possessió del primer acte. Amb temps per pensar, el balear ha activat la millor versió dels de Rubi, amb passades verticals a Borja i Wu Lei, i una constant generació d'espais per a Melendo. La comoditat periquita s'ha reflectit en una pluja d'ocasions: dues del Panda, erràtic on acostuma a ser letal, i dues de Wu, que ha tornat a guanyar-se l'afició amb nous registres: als nou minuts ha provat una rosca sorprenent que ha llepat el pal de Santamaría i als catorze ha tornat a fregar porteria, després d'una acrobàtica rematada de mitja tisora molt aplaudida.

S'ho passava bé la parròquia a l'RCDE Stadium i més que ho ha fet als 20 minuts. Una falta a Melendo, sempre desequilibrant, a l'esquerra de la frontal, l'ha resolt Esteban Granero amb un toc sublim de pilota, enroscada i imparable cap a la xarxa aragonesa. El golàs ha aplanat la nit als de Rubi, absoluts dominadors (70% de possessió), però el segon no ha arribat tot i el dinamisme de l'estrella xinesa. La rèplica de l'Osca l'ha ofert Enric Gallego, davanter de manual per generar ocasions del no res. L'ex del Cornellà ha celebrat el salt del Nou Munciipal a l'RCDE Stadium amb un bon partit i Dídac li ha bloquejat amb l'espatlla una perillosa rematada abans del descans.

La represa ha trencat els plans de l'Espanyol, que ha badat en la primera defensa i s'ha empassat l'empat del cuer. Un mal xut de Galán ha rebotat en Pulido i Etxeita ha aparegut entre els centrals per caçar el gol amb una engaltada a plaer davant Diego López. Li tocava el més difícil a l'Espanyol, sempre exposat a cada pèrdua. En el 58, el Chimi Ávila ha fregat el pal després d'enllestir una contra amb una canonada que ha sortit fora per poc. I la resposta blanc-i-blava l'ha firmada als 63 Wu Lei amb l'acció espectacular de la nit: ha rebut com a extrem, ha trencat Diéguez amb una finta i ha estavellat la pilota al pal del porter. El doble canvi de Rubi ha despoblat un mig del camp ja precari sense pilota: Granero ha marxat per un davanter com Ferreyra i l'ofensiu Pedrosa ha sortit per un Dídac amb molèsties. Una ambició contraproduent, perquè en els últims 20 minuts l'Espanyol ha perdut la pilota, i que ha empitjorat encara amb la correcció posterior del tècnic: adeu Roca per un Alfa Semedo sempre erràtic. Sort que el Cucho Hernández no ha estat precís en una rematada de cap a l'àrea petita a set minuts del final. Pas enrere regat amb xiulets finals.

Anar al contingut