L'Espanyol millora notablement el seu joc, però no passa de l'empat amb el Vila-real (0-0)

Aquest cop Cornellà-el Prat no va ser el talismà que tan bons resultats li brinda i l'Espanyol no va poder passar de l'empat a zero amb el Vila-real. Després d'encadenar dos mals resultats, l'equip de Pochettino sí que va aprofitar el factor camp per retrobar-se amb el seu futbol més convincent, però, malauradament, aquesta millora, més que notable, no es va traduir en una victòria i ja fa tres jornades que el conjunt periquito no guanya. L'Espanyol va gaudir de nombroses ocasions, però va tornar a estar desencertat en els últims metres. El Vila-real, conformista, no va aprofitar l'expulsió de Callejón a un quart d'hora del final.

Segon empat consecutiu de l'Espanyol, però res a veure la forma com s'han produït. Si a Chapín va estar molt i molt fluix, aquest diumenge l'equip blanc-i-blau va estar molt més convincent, jugant a futbol i creant bones oportunitats de gol. Malauradament, aquest pas endavant no va suposar una victòria, ja que els periquitos no van passar de l'empat a zero amb el Vila-real.

Els homes de Pochettino, amb Dídac al lateral esquerre i Forlín a l'eix de la defensa, van tenir una sortida elèctrica. L'equip va pressionar la sortida de la pilota dels castellonencs i en només dos minuts van tenir dues ocasions clares de gol gràcies a Osvaldo i Callejón.

L'Espanyol, agressiu, trobava l'espai a l'esquena de la defensa "grogueta" i seus van ser els primers minuts del partit. Els homes de Juan Carlos Garrido van estar molt conservadors al llarg del partit i van basar el seu pobre futbol en el talent ofensiu de Nilmar i Llorente. De fet, van ser els dos davanters i una internada de Capdevila els encarregats de replicar l'inici trepidant dels locals.

El Vila-real va despertar, el partit es va obrir i les oportunitats es van repetir en una i altra àrea. Quan no era Senna qui posava a prova Kameni era Diego López qui salvava les rematades d'Osvaldo i una claríssima de Callejón. També podrien haver marcat Luis García o Llorente, però ningú va tenir la sort de cara en uns primers 45 minuts molt entretinguts, i amb el 0-0 es va arribar al descans. Un resultat impensable vistes les ocasions de tots dos equips en aquesta primera meitat.

Els de la Plana es conformen

A la represa, l'Espanyol va continuar cuidant la pilota i mantenint la iniciativa davant d'un Vila-real que, a mesura que passaven els minuts, s'acomodava en l'empat practicant un futbol trist, covard i especulador. Més enllà d'alguna aproximació de Llorente i una altra de Capdevila, l'equip local va anar a buscar el gol amb insistència i verticalitat.

Callejón va tenir de nou un cara a cara franc amb Diego López, però no va saber superar el porter rival. L'empenta periquita es va esvair quan a un quart d'hora per al final el davanter va veure la segona targeta groga per simular una caiguda a l'interior de l'àrea i l'Espanyol es va quedar amb deu.

Els visitants, però, no van voler aprofitar la superioritat numèrica per aconseguir la victòria i van continuar amb el seu plantejament garrepa. Pochettino va moure fitxa i va donar entrada a Marqués i Iván Alonso, però aquesta tampoc va ser la solució i l'Espanyol va haver de veure com se li escapaven dos punts més. La setmana vinent, l'equip haurà de buscar el triomf en la visita a un rival directe: el Tenerife.