Futbol

L'Espanyol i la Reial Societat es troben en un duel d'urgències prematures

Tots dos equips van necessitats de punts després d'haver-se jugat tan sols tres jornades de Lliga

Actualitzat

El RCD Espanyol i la Reial Societat i es trobaran aquest dissabte a Anoeta (22.00) en un partit d'urgències, quan tan sols s'ha arribat a la quarta jornada del campionat de Lliga. Tots dos equips hi arriben perjudicats pels resultats i necessitats de punts després d'un inici de temporada fluix. Als periquitos encara els cou el 0-6 encaixat contra el Madrid i els donostiarres encara no han marcat cap gol.

L'Espanyol afrontarà el matx amb la intenció de canviar radicalment la seva imatge. El vestidor va reconèixer obertament que contra el Madrid va firmar un partit per oblidar i espera mostrar una millor versió. Fins ara ha sumat una victòria, davant del Getafe, i dues derrotes.

Sergio González es va mostrar molest amb l'onze titular que va jugar contra el Madrid i tot apunta que farà diversos canvis en la composició de l'equip. Pel que fa al sistema tàctic, el dibuix podria tornar al 4-4-2 o al 4-2-3-1 habitual, lluny dels cinc defenses que va plantejar la setmana passada.

Les baixes en la convocatòria són nombroses. El lateral Anaitz Arbilla es va quedar fora de la llista per una tendinitis al tendó d'Aquil·les de la cama esquerra. Per motius tècnics, no han entrat en els plans de l'entrenador el lateral Rubén Duarte, l'extrem Paco Montañés, el punta Mamadou Sylla, el central Michael Ciani i el mig Joan Jordà.

D'altra banda, han entrat en la convocatòria el jugador del planter Rober Correa, el central Enzo Roco, l'extrem Burgui, els migcampistes Marc Asensio i Pape Diop, i l'extrem Hernán Pérez. Diop, fitxatge d'aquest estiu, s'estrena en una convocatòria.

Pel que fa al conjunt basc, no va poder guanyar el Betis, que va jugar tot el segon temps amb un home menys, i va oferir molt mala imatge. Els homes de David Moyes només tenen dos punts i tot el que no sigui un triomf serà sinònim de problemes en l'entorn donostiarra.

Les declaracions de Carlos Vela, que s'obria una porta de sortida al gener, no han ajudat, a més, a recobrar la pau a Sant Sebastià.

Moyes podria introduir canvis, com la incorporació de Markel Bergara al mig camp per donar suport a Asier Illarramendi. En defensa, les lesions poden complicar una alineació de més garanties, perquè Iñigo Martínez està tocat al maluc i és un dubte seriós per jugar, igual que Joseba Zaldua, que continua amb problemes físics. A dalt, els donostiarres tenen molta pólvora --tot i que fins ara ha semblat molla--, amb Carlos Vela, Bruma i Jonathas.

Els últims precedents entre els dos clubs a Anoeta no són bons per a l'Espanyol, que va perdre en les dues últimes visites a l'estadi de la Reial Societat: 1-0 la temporada 2014-15 i 2-1 la 2013-14. L'última victòria va ser el 4 de novembre del 2012, gràcies un gol de Diego Colotto.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut