Primera

L'Espanyol i el Barça empaten en un derbi de Lliga passat per aigua (1-1)

Gerard Moreno ha avançat els blanc-i-blaus, però Gerard Piqué ha igualat a les acaballes del partit en un enfrontament marcat per la intensa pluja i la intensa rivalitat.

Oriol Llach EstrellaActualitzat

L'Espanyol i el Barça han empatat en un derbi de Lliga molt condicionat per la intensa pluja i la intensa rivalitat (1-1). Gerard Moreno ha avançat el conjunt perico a la segona part i, a les acaballes, ha estat Gerard Piqué qui ha fet pujar l'empat definitiu en el marcador.

Abans que la pilota rodés per la gespa del RCDE Stadium ja ha saltat la primera sorpresa i és que Leo Messi ha començat veient el derbi barceloní de Lliga des de la banqueta.

L'àrbitre ha xiulat l'inici del partit sota la pluja constant i els xiulets han començat a sonar a la grada, xiulets per a Gerard Piqué cada cop que el central del Barça tocava la pilota. Les seves declaracions després del derbi de Copa de fa dues setmanes encara couen entre l'afició blanc-i-blava en un capítol més de l'enemistat entre el jugador i els seguidors pericos.

La primera ocasió clara de gol no ha arribat fins al minut 21 quan Philippe Coutinho ha estavellat una pilota a la creueta en un xut perfectament col·locat des de fora de l'àrea.

Poc després l'ha tingut l'Espanyol, Baptistao roba la pilota a Andrés Iniesta i xuta de lluny una canonada que Ter Stegen atura en dos temps. De mica en mica, el conjunt blanc-i-blau s'ha anat sentint cada cop més còmode i han començat a freqüentar l'àrea blaugrana en diverses accions de perill.

A la represa, només de començar la segona part, l'àrbitre ha anul·lat un gol al conjunt blanc-i-blau després que Leo Baptistao ha rescatat la pilota des de fora abans de centrar-la.

A trenta minuts del final, Leo Messi i Sergi Roberto han entrat en el terreny de joc en substitució d'Alcácer i de Semedo respectivament. Poc després, ha estat l'Espanyol qui ha posat més pólvora quan ha entrat Sergio García en lloc de Jurado. Posteriorment, Jordi Alba ha entrat per Lucas Digne que ha demanat el canvi per una fissura que s'ha fet en un dit de la mà dreta, segons han confirmat els serveis mèdics del Club posteriorment.

La perseverança de l'Espanyol ha acabat tenint premi quan Gerard Moreno ha superat Ter Stegen engaltant al primer toc una centrada llarga mil·limètricament servida a l'àrea petita per part de Sergio García. La bogeria s'ha desfermat a Cornellà-el Prat.

El Barça s'ha llençat a l'atac i, al minut 82, Gerard Piqué ha fet emmudir el RCDE Stadium quan ha superat Diego López amb un cop de cap després d'un servei molt llarg de banda. El blaugrana ho ha celebrat amb una intensitat que ha acabat generant picabaralles entre els jugadors del Barça i de l'Espanyol. En el temps afegit, Sergio García ha caigut a dins de l'àrea i ha reclamat penal, però l'àrbitre no l'ha concedit.

Amb aquest empat, el FC Barcelona suma 22 jornades a la Lliga sense saber què és la derrota, un nou rècord a la història blaugrana que supera els números del Barça de Pep Guardiola.