Espanyol

L'Espanyol guanya el Zorya amb una gran segona part (3-1) en l'anada de l'última eliminatòria

Remuntada de l'equip de Gallego a la segona meitat i amb el 3 a 1 definitiu el desig de poder jugar a l'Europa League més a prop

Cristina BusquetsActualitzat

El penúltim pas per accedir a la fase de grups de la Lliga Europa s'ha viscut aquest dijous a l'RCDE Stadium. Per enfrontar-se amb el Zorya, Gallego ha revolucionat l'onze i ha deixat homes importants a la banqueta.

Que el rival ucraïnès era el més potent amb el qual s'havien enfrontat fins ara ha quedat clar des del primer minut. Conjunt físic i potent. Tot i així, els blanc-i-blaus han disposat de bones ocasions que no han sabut transformar.

Una de Wu Lei i, més tard, una rematada defectuosa de Ferreyra. El primer contratemps dels de Gallego ha arribat als 19 minuts quan un xoc entra Gromov i Iturraspe ha acabat amb el basc abandonant el terreny de joc.

El segon contratemps de la primera part ha estat als 39 minuts. Una contra del Zorya, traçada en quatre jugades, i, en la darrera, una assistència d'esperó de Kabaieb ha acabat amb el gol de Kotxergin.

Abans del descans, els jugadors blanc-i-blaus han demanat penal per mans d'Abu Hanna dins de l'àrea. L'àrbitre, però, no ha xiulat la pena màxima.

La necessitat ha empès l'Espanyol al segon temps, en què ha sortit amb una marxa més i ha vist com el travesser, ben aviat, li frustrava el gol de l'empat.

Wu Lei ha rematat de cap a la fusta després d'un servei de córner. La insistència ha trobat premi quan, en el minut 58, una centrada xut de Puado l'ha rematat Ferreyra al segon pal.

A un quart d'hora per al final, els de Gallego han tingut una oportunitat d'or per avançar-se en el marcador. El penal llançat per Granero, però, l'ha aturat Xevtxenko.

Els blanc-i-blaus no han defallit i el capità, Javi López, ha capgirat el marcador poc després. "El Monito" Vargas també s'ha afegit al festival golejador. Després de l'assistència de Wu Lei, ha fet el 3 a 1 amb el qual l'Espanyol viatjarà a Ucraïna amb tot a favor per segellar el bitllet cap a Europa.