Copa Catalunya

L'Espanyol guanya el Barça (2-1) i l'Hospitalet (1-0) i es proclama campió de la Copa Catalunya

L'Espanyol s'ha proclamat campió de la Copa Catalunya 2009-2010. Els de Mauricio Pochettino van guanyar el Barça i l'Hospitalet, i van evidenciar el bon moment que travessa l'equip perico. Els blanc-i-blaus van superar el Barça per 2-1 gràcies a dues dianes de Verdú. Bartra va fer el gol dels blaugranes en uns 45 minuts molt intensos. En el primer partit del triangular, l'Espanyol, amb només quatre homes del primer equip, havia guanyat l'Hospitalet per 1-0 amb un golàs de David Garcia. En l'intranscendent partit que va tancar la final, el Barça va superar l'Hospitalet per 2-0 amb gols de Jonathan dos Santos i Jonathan Soriano.

Cinquè títol de Copa Catalunya per a l'Espanyol, que va saldar els seus dos partits amb victòria. El triomf dels blanc-i-blaus en el derbi contra el Barça va permetre als de Pochettino adjudicar-se el títol després del segon partit del triangular. Verdú va avançar els espanyolistes amb un gran gol. Pinto només va poder mirar-s'ho. Poc després, el mateix Verdú va tornar a marcar aprofitant una pilota perduda dins de l'àrea. Guardiola va fer jugar els set futbolistes del primer equip que va desplaçar fins a Sabadell però va ser un del filial, Marc Bartra, qui va escurçar diferències a la sortida d'un córner. Gairebé al final, Cristian Álvarez, amb una gran intervenció, va evitar que Bojan empatés.

Amb anterioritat, en el partit que va obrir el triangular, l'Espanyol va derrotar l'Hospitalet per la mínima, gràcies a un gran gol de David García que va entrar per l'escaire. Callejón va poder fer el segon, però Rubén García va salvar sota els pals. Amb tot decidit, el Barça-Hospitalet es va convertir en un tràmit.