LLIGA EUROPA

L'Espanyol goleja el Ludogorets i serà als setzens de final (6-0)

Els blanc-i-blaus passen per sobre dels búlgars i es beneficien d'un gol matiner de Melendo i de l'expulsió de Forster per encarrilar el partit i classificar-se per als setzens de final

Imma Casares FerreiroActualitzat

Pablo Machín ha presentat un onze titular on només Diego López i Bernardo han repetit respecte al partit de Lliga contra el València. De la seva banda, Calero i Pol Lozano, fins ara inèdits amb Machín, també han estat titulars contra el Ludogorets.

Pressió alta i bon plantejament dels blanc-i-blaus; de fet l'Espanyol s'ha avançat ben aviat gràcies a un gran gol de Melendo. A la sortida d'un córner i després d'una gran centrada de Granero, Melendo ha tingut temps de controlar i xutar amb la cama bona, l'esquerra, per marcar l'un a a zero en el minut 4. Melendo ha definit amb molta sang freda. El camí encara s'ha aplanat una mica més per als de Machín quan, en el minut 12, Forster ha vist la vermella per agafar Campuzano per la samarreta quan se n'anava directe a porteria.

Bona actitud de l'Espanyol amb ganes d'agradar-se. Un cop més l'estratègia com a gran aliada; l'estratègia i el porter Iliev. La seva sortida més que dubtosa, ha permès a Lluís López rematar de cap al segon pal per marcar el dos a zero.

Domini absolut de l'Espanyol amb bones ocasions de Dídac Vilà i de Campuzano just abans que l'àrbitre Letexier sancionés amb penal unes mans de Goralsky. El jugador del Ludogorets ha estat expulsat per segona groga i Matías Vargas ha transformat la pena màxima per fer pujar el 3 a 0 en el marcador i el seu cinquè gol a Europa. Es complia el minut 35 i en el 40 un xut de Melendo ha acabat al pal de la porteria defensada per Iliev.

La segona part ha començat igual que ha acabat la primera. Domini incontestable dels de Machín i, en el minut 52 i després d'una gran combinació a l'àrea, ha aparegut l'home gol d'Europa. Campuzano ha marcat amb l'esquerra el quart del partit i el seu cinquè gol en competició europea.

El porter Iliev ha evitat el gol de Dídac Vilà en el minut 67 però en canvi no ha tingut opció davant la fuetada de Pedrosa en el 72. En el 75, la connexió argentina ha funcionat i entre Vargas i Ferreyra han fabricat el sisè gol, materialitzat pel Chucky. Ha estat el setè gol de Facundo Ferreyra a Europa. El 6 a 0, combinat amb l'empat del Ferencváros contra el CSKA, classifica l'Espanyol per als setzens de final de la Lliga Europa en la primera victòria de la temporada a casa i la més àmplia a Europa.