ESPANYOL

L'Espanyol enyora RDT al Molinón (1-1)

Poc premi per als blancs-i-blaus, dominadors sense encert davant l'Sporting

Oriol VidalActualitzat

Determinació per compensar la baixa d'RDT. Aquest ha semblat el pla de l'Espanyol des de bon començament, amb el retornat Óscar Melendo activant l'equip per connectar amb Puado i Dimata, titular avui per primer cop. El pla contra l'Sporting de David Gallego ha funcionat: als 12 minuts, Melendo ha filtrat una pilota fantàstica per a l'arribada Pedrosa, que ha fet la passada de la mort cap a Embarba, a la fi decisiu. Sisè gol per al madrileny, que no marcava des del novembre, tot i que el VAR, de nou amb el mallorquí Varón Aicetón, ha rebuscat un fora de joc durant tres minuts. Mariño, imbatut els últims quatre partits, ha evitat el 0-2 en un xut d'un actiu Melendo.

Els de Moreno es trobaven de gust sobre el camp, però una pèrdua de Bare als 22 minuts ha propiciat que la pilota arribés a Djuka: alarma... i el serbi, mal defensat per David López, ha batut Diego López amb un xut creuat. El dissetè gol per al màxim golejador de Segona (dos més que De Tomás) ha emboirat els blanc-i-blaus, que tot i així han reclamat penal en una caiguda d'Óscar Gil que ni l'àrbitre ni el VAR han volgut considerar. No han tingut més remei que fer-ho en el 2-1 que ja celebrava l'Sporting just abans del descans, per unes òbvies mans de Gaspar abans de rematar una acció de nou mal defensada per l'Espanyol, patidor en el replegament.

Domini total dels catalans en el segon acte. Dimata, Puado i Darder han donat feina a Mariño. I l'opció més clara ha arribat en el minut 76, amb una doble ocasió: un xut enroscat d'Embarba ha fet lluir-se el porter asturià i la canonada posterior d'Óscar Gil s'ha estimbat al travesser. L'Espanyol no s'ha cansat de provar-ho però el menut Melamed, que ha entrat per Melendo, ha fallat de cap amb tot a favor a falta de deu minuts. Els de Moreno perden pistonada respecte al líder, un Mallorca que es distancia a quatre punts, però es mantenen segons, en zona d'ascens directe.