Espanyol

L'Espanyol doblega l'Alabès i manté viu el somni europeu (2-1)

Un gol d'Adrià Pedrosa i un de Laguardia, en pròpia porta, han donat el triomf als blanc-i-blaus davant del conjunt basc, que només ha pogut escurçar distàncies amb una diana de Calleri

Oriol Llach EstrellaActualitzat

L'Espanyol ha sortit a la gespa del RCDE Stadium amb la clara determinació d'assegurar que els tres punts es quedaven a casa. Els de Rubi, conscients del perill que representa enfrontar-se a un equip com l'Alabès, han anat a totes des de bon començament.

Al quart d'hora de joc, Borja Iglesias ha enviat un primer avís, que ha acabat amb la pilota al fons de la porteria però que l'àrbitre ha anul·lat per fora de joc. Però l'1-0 tampoc s'ha fet esperar, i és que quatre minuts després l'Espanyol s'ha avançat amb una excel·lent assistència a l'espai servida per Melendo, que Adrià Pedrosa ha recollit al primer toc. Pedrosa s'ha escapat amb la pilota en una fulminant internada a l'àrea que ha acabat executant amb una gran precisió superant el porter Pacheco.

Però les alegries han durat ben poc, perquè instants després Roberto Rosales s'ha deixat caure a la gespa conscient que estava lesionat. Javi López ha entrat en el seu lloc.

Només començar la segona part, l'Espanyol ha fet un pas endavant amb el segon gol: pilota robada al mig del camp, jugada per la banda de Melendo, assistència a Borja Iglesias, que engalta una canonada que ha desviat accidentalment Laguardia, que ha marcat en pròpia porta.

L'Alabès, però, ha escurçat distàncies poc després, quan Calleri ha fet el 2-1 a la mitja volta des de l'àrea petita en una acció al límit del fora de joc que el VAR ha acabat concedint. El gol dels bascos els ha donat aire i s'han vist amb la confiança d'intentar evitar la derrota. El domini blanc-i-blau s'ha vist minvat, i el matx ha quedat força equilibrat fins als últims compassos, quan els d'Abelardo s'han llançat, a la desesperada, a la caça de l'empat. El conjunt català, però, ha sabut contenir les envestides de l'Alabès fins al xiulet final, i això que l'àrbitre ha donat set minuts de temps afegit.

Amb aquesta victòria, l'Espanyol suma 41 punts a la classificació de la Primera Divisió, en el partit que inaugura la jornada 32, i estarà pendent dels resultats de la Reial Societat i l'Eibar, que s'enfronten diumenge i just estan en la pugna per la desena plaça, a més del Leganés, que rep el Reial Madrid a Butarque dilluns a la nit en el partit que tanca la jornada.