Espanyol

L'Espanyol destitueix Tintín Márquez després de la derrota contra l'Sporting a Montjuïc

Tintín Márquez ha deixat de ser entrenador de l'Espanyol. Després de la reunió d'urgència dels pesos pesants del consell d'administració del club, a Montjuïc, s'ha decidit que cal un canvi d'entrenador. El partit contra l'Sporting era un ultimàtum per a un tècnic que no va poder fer rutllar l'equip. Ara mateix, l'Espanyol ja és quart per la cua, a només un punt del descens. Per acabar de rematar el dia, Raúl Tamudo s'ha lesionat i estarà un mes de baixa. Només falta per conèixer qui serà el substitut de Tintín Márquez. José Manuel Esnal, "Mané", és qui sona amb més força, tot i que Víctor Fernández i Djukic també són a la llista de candidats.

Actualitzat
Bartolomé Tintín Márquez ja és història a l'Espanyol. El tècnic blanc-i-blau va ser destituït del càrrec després de la derrota del seu equip davant l'Sporting de Gijón a Montjuïc. Un cop finalitzat el partit, que va acabar amb les protestes dels aficionats pericos, el consell d'administració del club es va reunir d'urgència i, finalment, va prendre aquesta decisió, tal com va anunciar el president Daniel Sánchez Llibre en una roda de premsa on va estar acompanyat pel director esportiu Paco Herrera.

Tot i que Sánchez Llibre va reconèixer que la decisió va ser "difícil" perquè es tracta d'un home de la casa, ell mateix va ser l'encarregat de comunicar-li al tècnic la decisió definitiva. El club espera tancar en un termini màxim de 48 hores les negociacions, que ja han començat, amb els possibles recanvis, com va confirmar Paco Herrera. Tot i que el director esportiu no va voler donar cap pista, els noms que sonen amb més força per convertir-se en el substitut de Márquez són els de José Manuel Esnal, "Mané", Víctor Fernández i Djukic. A l'espera de fer-se oficial el nom del nou entrenador, Óscar Perarnau, fins ara segon de Tintín Márquez, serà l'encarregat de dirigir l'entrenament d'aquest dilluns.

El balanç de Tintín Márquez a la banqueta de l'Espanyol no ha estat gaire positiu. Tot i que l'equip blanc-i-blau no ha ocupat mai posicions de descens, només ha estat capaç de sumar 12 punts en 13 jornades. Uns números desastrosos que han acabat propiciant la seva sortida de la banqueta espanyolista.

Trajectòria de Tintín Márquez a l'Espanyol

Segon de Miguel Ángel Lotina durant dos anys, mà dreta d'Ernesto Valverde durant dos anys més, quan Bartolomé Tintín Márquez va arribar a la banqueta de l'Espanyol aquest estiu ja tenia una llarga trajectòria al primer equip. Coneixia a la perfecció el vestidor, i aquesta era una de les cartes a favor seu.

L'equip va fer un bon inici de Lliga: victòria contra el Valladolid i el Recreativo i empat contra el Getafe. I llavors va arribar el ja famós Tourmalet: derrota a Sevilla, derrota al derbi, empat al Bernabéu i empat a Vila-real. En general, bons partits, però només dos punts en els quatre partits. I per rematar-ho, l'equip va tancar el mes d'octubre encaixant una dolorosa derrota per 3-0 a l'Ono Estadi. Una derrota que va encendre els primers llums d'alarma.

L'última victòria de l'equip, l'1-0 a casa contra l'Osasuna. A partir d'aquí, caiguda en picat. Derrota al camp del Dépor, desastre total a l'Olímpic, contra un Numància que va marcar a l'últim minut, i naufragi al camp del Racing, on van caure per 3-0. Tornant cap a Barcelona, Márquez va pronunciar una frase que ja s'ha fet famosa: "Olemos a muerto."

Márquez s'ho prenia amb filosofia, però el cert, bromes a part, és que el partit d'aquest diumenge era un ultimàtum. La quarta derrota consecutiva ha estat un pes massa feixuc. Tintín Márquez, com diu el tòpic futbolístic, s'ha quedat sense menjar-se els torrons.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut