Copa

L'Espanyol deixa escapar la sentència per als quarts de final de Copa davant el Vila-real (2-2)

Els de Rubi, amb l'encert de Darder i Álex López, acaben desaprofitant un 0 a 2 a favor en un final fatídic

Oriol VidalActualitzat

Rubi ha optat per una versió mixta en aquesta anada dels vuitens de final: sis titulars habituals (entre ells, David, Darder i Borja) i nova oportunitat per a l'incisiu Adri Pedrosa i un "reestrenat" Álex López que, al costat de Granero i fent de Marc Roca, s'ha entès molt bé amb Darder. Al voltant del migcampsita d'Artà, l'Espanyol ha estat l'amo i senyor del primer temps i només la manca de punteria l'ha privat de sentenciar l'eliminatòria. El rosari d'ocasions sobre la porteria grogueta ha començat amb un xut d'Álex i una rematada de cap de Duarte que ha fregat l'escaire. I al quart d'hora, ha arribat el 0-1: Borja Iglesias ha interceptat l'intent de construcció de Trigueros i Sergi Darder ha trobat espai per retallar i deiaxar anar un xut ras creuat des de la frontal: pefecte.

El gol periquito no ha fet sinó comprometre més la papereta del Vila-real, que ha arribat a la cita amb totes les urgències a la Lliga i Gerard Moreno a la banqueta. Els de la Plana Baixa només han fet mal per la banda esquerra, amb un Pedraza incombustible. Roberto s'ha lluït a un cop de cap d'Álvaro i poc més han fet els locals, més enllà de reclamar un contacte de Granero sobre Bonera a la sortida d'un còrner, i un xut que Ekambi ha enviat a la xarxa en clar fora de joc. Res que inquietés els de Rubi, molt ben posicionats i dinamitzats per Pedrosa i la versió més clarivident de Darder. El balear ha fregat el segon gol en dues ocasions i als 33 minuts l'ha pogut fer Rosales, amb un cop de cap que ha tret Andrés encara no sap com. La jugada prèvia de Pedrosa, amb acceleració i centrada de luxe des de la banda esquerra, ha estat una delícia.

El segon temps ha seguit la tònica tot i que els de Luis García han volgut pressionar més. Però a la Cerámica avui era la nit de Rosales, entonat i molt precís. Ha fregat el gol després d'una passada interior d'Hernán Pérez als 50 minuts i en un xut que a l'hora de partit ha resolt Andrés. Un minut més tard, ha salvat l'empat a un metre de la línia quan Ekambi es disposava a celebrar-lo. I després que Roberto salvés in extremis davant Bacca, que s'havia aprofitat d'una errada flagrant de Marc Roca, que ha entrat al segon temps, el veneçola ha tornat a deixar una clara mostra de qualitat. Els de Rubi han trenat una magnífica acció coral de toc, fins que Rosales ha penjat la pilota entre els centrals per a l'arribada des de darrera d'Álex López, que ha controlat amb el pit i ha afusellat Andrés. Golàs del terrassenc, que ha trobat el premi a una actuació molt completa.

Semblava que l'Espanyol faria trencadissa a La Cerámica, però l'orgull dels groguets ha col·locat un empat difícil de preveure. Iborra, que ha arribat per deu milions a Vila-real, ha debutat i ha vist des de la gespa dos grans gols de cap. El primer, d'Ekambi als 85 minuts, després d'una excel·lent centrada de Pedraza; i el segon, tres minuts després, de Bacca, després d'una projecció de Miguelón. Un cop més, l'Espanyol ha pagat massa car el lògic replegament defensiu lògic dels últims minuts. D'aquí a vuit dies, segon assalt.