ESPANYOL

L'Espanyol deixa escapar el tercer triomf seguit i el tren europeu (2-2)

Els de Rubi no rematen un partit en què s'han avançat dos cops al Llevant, gràcies als bons gols de Borja Iglesias i Marc Roca

Oriol VidalActualitzat

Tot s'escapa. L'Espanyol no ha rematat el Llevant al Ciutat de València i ha desaprofitat un duel en què ha demostrat tenir més poder i classe que els locals. El tercer triomf seguit (i el tercer fora de casa) han estat a tocar, però els periquitos, que han mastegat bé el partit al primer temps, no han sabut engolir un rival amb urgències. Agafar el tren europeu sembla ara més improbable, per més que la imatge de l'equip segueix a l'alça.

Rubi ha estat fidel a la fórmula de Montilivi: un 4-4-2 amb Pedrosa de nou al lateral esquerre, Víctor Sánchez al mig i un canvi destacat: Javi Puado ha deixat a la banqueta Wu Lei, avui inèdit. El barceloní ha desaprofitat una clara contra als vuit minuts, però l'acció ha servit per destacar la jerarquia dels periquitos davant un Llevant nerviós i imprecís, amb la llosa d'una ratxa de vuit partits sense guanyar. Melendo, Roca i Darder han combinat sempre de meravella, com en l'acció del 0-1: una transició perfecta als 16 minuts, trenada des de la línia de fons i que ha acabat als peus àvids de Borja Iglesias, que en carrera ha trencat Vezo per acabar fuetejant la xarxa amb virulència. Tretzè gol del Panda, que no ha desaprofitat la primera acció en què ha tocat pilota.

Superior en tots els aspectes, l'Espanyol no ha passat cap angúnia al primer temps, més enllà d'una rematada alta de Vezo i una centrada xut de Bardhi blocada bé per Diego López. Els catalans, avui de groc, s'han mostrat molt segurs en el joc aeri i no han tingut cap problema a cedir fins a set córners. Però la sentència a la contra no ha arribat abans del descans: primer, perquè Aitor ha fet una doble parada espectacular en dues rematades a boca de canó de Mario Hermoso; i segon, perquè el VAR ha invalidat un golàs de Marc Roca per unes mans en un rebot previ. La decisió ha estat molt protestada pels de Rubi, que han considerat l'acció involuntària.

Puado ha tingut protagonisme al començament del segon temps, amb un xut massa creuat i una contra en què ha creuat tot el camp. Però l'Espanyol no ha tancat el partit i ha arribat l'empat dels granotes: als 61 minuts, Bardhi ha tret una falta lateral a l'espai, en lloc de buscar la guerra aèria, i Vezo ha marcat davant la mirada de Naldo, que s'ha vist sorprès. La ferida, però, ha tingut una sutura immediata, ja que dos minuts més tard, ara sí, Marc Roca ha pogut fer el seu primer gol oficial a la Lliga. Hermoso ha abaixat amb el cap una falta cap a Naldo i aquest ha perllongat per al penedesenc, que ha etzibat una voleia imparable a la xarxa.

Escenari de nou propici per als periquitos, amb Melendo amb espais i l'equip confiat... però massa i tot: als 71 minuts, Darder s'ha refiat en una sortida de pilota, l'ha acabat regalant i Naldo no ha tapat bé Rochina, que amb un obús ha envestit Diego López. La bogeria del partit s'ha incrementat encara més: el mateix Rochina ha estat expulsat per la segona groga dos minuts més tard, Borja ha desaprofitat un un contra un davant Aitor als 78, Diego ha salvat davant el retornat Roger en el 82 i, quatre més tard, Hernán ha tingut el gol del triomf després d'una paret amb Javi López, però el xut, fortíssim, s'ha estimbat al pal. Dimecres tocarà recuperar el terreny perdut amb la visita del Celta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut