L'Espanyol de David Gallego es revenja del Girona (0-2)

Victòria sorprenent de l'Espanyol a Montilivi el dia que David Gallego agafava el relleu de Quique Sánchez Flores a la banqueta, amb un Espanyol que trenca una ratxa de cinc partits sense guanyar i un Girona que, tot i fer un bon partit, fa un pas enrere en les seves aspiracions europees

Imma CasaresActualitzat

Ple absolut a Montilivi per veure el derbi entre un Girona a l'alça i un Espanyol, des d'ahir, dirigit per David Gallego. Més enllà de la revenja de la primera volta, els blanc-i-blaus buscaven oferir un canvi d'imatge amb el nou entrenador i acabar amb la ratxa de cinc partits sense guanyar i sense marcar.

Encara que sense conseqüències, dos xuts inofensius, un de Sergio García i un de Javi López, han evidenciat una lleugera reacció de l'Espanyol de David Gallego. La rèplica en els primers minuts l'ha posada Portu amb una centrada des de la dreta que ha atrapat Pau, molt segur. El mateix Portu ha estat el gran protagonista quan en el minut 21 no ha estat capaç de transformar en gol una rematada de Mojica en la que ha estat la millor ocasió fins al moment. En el minut 31 i després d'una paret entre Portu i Maffeo, Juanpe acaba rematant i Pau salva amb una gran parada. Montilivi ja cantava el gol. Però el que ha arribat ha estat el gol de l'Espanyol en la primera acció de perill. Darder treu una falta i Gerard Moreno, després d'un gran control, troba el forat per marcar el 0 a 1 i el seu tretzè gol a la Lliga. Gerard, per poc, estava en fora de joc, però el seu gol ha suposat trencar una ratxa de cinc partits sense marcar. Portu i especialment Pere Pons han pogut empatar, però Pau López ha evitat que l'Espanyol arribés al descans amb un gol en contra.

La segona part ha començat amb un gran enviament en profunditat de Darder a Gerard Moreno. El pichichi ha tingut temps de col·locar bé la pilota abans de superar Bono i marcar el zero a dos i el seu catorzè gol a la competició. Maffeo ha intentat reduir distàncies i un cop més Pau ha tret una mà providencial. En la jugada següent, protagonisme per al porter marroquí del Girona, Bono, que ha salvat l'un contra un amb Leo Baptistao. Bona oportunitat per al Girona, però la rematada d'Olunga ha sortit molt alta. I en el minut 84 ha estat Pau López qui ha blocat la rematada de cap d'Aday. Al final, zero a dos. Debut de Gallego amb victòria i pas enrere del Girona en les seves aspiracions europees.