Pablo Piatti, en una imatge d'arxiu (EFE)
Espanyol

L'Espanyol no descarta fitxar un recanvi per Piatti

La direcció esportiva esgotarà el termini de vint dies per valorar-ne la necessitat després dels partits contra el València i l'Osca

Oriol VidalActualitzat

La direcció esportiva de l'Espanyol valorarà la possibilitat de portar un recanvi per Pablo Piatti. L'argentí serà baixa de llarga durada (uns sis mesos) per la gravíssima lesió al genoll dret que es va fer contra el Rayo Vallecano: un trencament complet del lligament encreuat anterior acompanyat, a més, d'un esquinç de grau 1 al lligament lateral intern. El club té pensat esgotar el termini de vint dies que marca el reglament de la Federació Espanyola per incorporar un possible substitut. Per tant, el rendiment de la banda esquerra de l'equip a València i a l'RCDE Stadium amb l'Osca serà determinant per prendre la decisió.

El greu KO de Piatti permet a l'Espanyol moure fitxa de forma extraordinària, tot i que ja s'hagi tancat el mercat d'hivern. En primer lloc, el club ha d'acreditar la baixa a la Lliga en aquests vint dies (fet que deixaria l'extrem fora de la competició durant mig any, encara que la seva recuperació fos més ràpida). Un cop complert aquest primer requisit, la direcció esportiva podria donar l'alta a un jugador o bé de la Lliga o bé lliure. Però, això sí: la fitxa del futbolista en qüestió no podria superar mai la part proporcional del que li falta per cobrar a Piatti aquesta temporada.

Al marge d'aquests condicionants, el club vol veure l'evolució dels diversos jugadors que poden cobrir el seu buit: des de Javi Puado fins a Adri Pedrosa, passant per una opció del filial com podria ser Moha, en línia ascendent les últimes jornades. I, per descomptat, de Wu Lei, que es perfila com a titular a Mestalla. El golejador xinès ha tingut una irrupció que ha convençut Rubi i el vestidor. Així el veu, per exemple, Sergi Darder:

"Reconec que m'ha sorprès, perquè no m'esperava un rendiment tan immediat d'un jugador que arriba d'un campionat exòtic. Veure que et dona, que et suma, amb aquestes desmarcades a l'esquena dels defenses, que a mi m'encanten i que t'ajuden a no ser tan pla i tenir verticalitat... Benvingut sigui i que tots els nous ens ajudin, que per a això han vingut."

Wu Lei també ha rebut els elogis dels seus companys de davantera. Borja Iglesias va aprofitar el penal que li van fer al xinès per marcar el seu desè gol del curs:

"Vol relacionar-se amb tots, malgrat les barreres de l'idioma. I, a més, ja hem vist el talent que té: la capacitat per ocupar zones de perill i generar ocasions... Estem molt contents amb ell".

Diumenge, a Mestalla, primera avaluació a l'equip per analitzar si cal o no un reforç extra a l'esquerra de l'atac blanc-i-blau.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut