FUTBOL

L'Espanyol celebrarà els 120 anys d'història condicionat per la pandèmia

Una samarreta conmemorativa, amb un trencadís de Gaudí, serà l'element més llaminer d'uns actes de celebració dels 120 anys d'història de l'Espanyol condicionats per la pandèmia

Imma Casares FerreiroActualitzat

El pròxim dimecres 28 d'octubre l'Espanyol complirà 120 anys i aquest dimarts el president de la Fundació, Antoni Fernández Teixidó, i el conseller, Mao Ye, han presentat els actes que es faran aquest mateix dia.

"Ens hauria agradat fer una celebració popular, que aplegués el màxim nombre d'espanyolistes, però la pandèmia ens ha condicionat i tot es farà de manera telemàtica. D'aquí uns anys, s'explicarà que hem celebrat els 120 anys lluitant contra la Covid i en una situació esportiva complicada de la qual vam sortir endavant pujant a Primera."

Així s'expressava el president de la Fundació, qui, a més, ha desvelat que el mateix dia 28, i coincidint amb el partit del primer equip contra la Ponferradina, s'estrenarà la samarreta dels 120 anys. La samarreta és un trencadís que rememora Gaudí i està inspirada en la que es va estrenar amb motiu del centenari del club.

 

"El dia 28 els jugadors portaran aquesta samarreta i volem veure milers d'espanyolistes amb ella. De fet, els jugadors l'estrenaran aquest dia i a partir d'aquí es lluirà en les ocasions que es consideri oportú."

Tant Mao Ye com Fernández Teixidó han detallat la resta d'actes del dia 28, que es repartiran entre el matí i la tarda. Es farà una ofrena a l'estàtua de l'afició, que és a l'exterior de l'RCDE Stadium, i es retran una sèrie d'homenatges al fundador del club, Àngel Rodríguez. Es farà una ofrena a la seva làpida, situada al cementiri de Sant Gervasi, i s'inaugurarà un bust a la Sala de Presidents. A més, s'inaugurarà oficialment la que a partir d'aquell moment es dirà "Llotja Àngel Rodríguez". 

El 2021 es compliran 50 anys de la secció femenina i, avançat l'any, el club té previstos una sèrie d'actes per celebrar-ho. "Serà un any històric que esperem confirmar amb la presència de l'equip masculí i femení a Primera", ha sentenciat Mao Ye.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut