Espanyol

L'Espanyol, salvat tot i la derrota amb el cuer (2-1)

L'Alabès s'aferra a les opcions de salvar-se derrotant amb justícia l'Espanyol, que ja està salvat després de l'empat del Sevilla amb el Mallorca

Obligat a guanyar els tres partits que li quedaven i a esperar que els altres punxin per no baixar a Segona, l'Alabès ha sortit a cremar les naus. De la Fuente ha fet l'un a zero en el minut 7 en culminar una recuperació en la sortida de pilota espanyolista. Dos minuts després, Escalante ha perdonat el 2-0 en una ocasió claríssima.

Un discutit penal de Tenaglia a Raúl de Tomás ha permès la igualada en el marcador en el minut 14. Penal transformat de forma brillant per RDT, novament titular després de fer les paus amb l'entrenador. 16è gol de RDT a la Lliga, a un del Zarra provisional, Iago Aspas.

La bogeria d'inici de partit ha tingut continuïtat en la jugada següent: gol anul·lat a l'Alabès. L'àrbitre ha interpretat falta d'Escalante al porter Diego López en un contacte mínim.

A la segona part, els problemes de l'Espanyol s'han multiplicat. Yangel Herrera ha vist la vermella per doble amonestació tot just als 15 segons de la represa. Amb superioritat numèrica i amb moltes ganes de guanyar, els vitorians han fet el 2 a 1 en el minut 59, en una falta lateral desviada a gol per Gonzalo Escalante. L'argentí ha sigut un veritable mal de queixal per als espanyolistes.

D'altra banda, el 0-0 del Sevilla-Mallorca deixa diverses coses clares: els sevillans no certifiquen la seva plaça de Champions i l'Espanyol i l'Elx ja estan salvats.