Borja Iglesias controla una pilota durant un partit amb el Saragossa (EFE)
Espanyol

L'Espanyol aposta per Borja Iglesias com a recanvi de Gerard Moreno

El davanter gallec es convertirà en el fitxatge més car de la història de l'Espanyol, que pagarà 10 milions en quatre anys

Oriol VidalActualitzat

Borja Iglesias reforçarà la davantera de l'Espanyol la pròxima temporada. El tercer màxim golejador de Segona aquesta temporada (22 gols amb el Saragossa) ha seduït Rubi i el director general esportiu, Òscar Perarnau. Tant és així, que l'entitat blanc-i-blava pagarà al Celta fins a 10 milions d'euros: una quantitat que coincideix amb la clàusula de rescissió del futbolista fins al 30 de juny; ara mateix, n'és el doble. L'interès d'altres clubs de la Lliga i de la Premier ha obligat l'Espanyol a precipitar aquesta aposta forta que convertirà el davanter de Santiago en el fitxatge més car de la història de l'entitat, si bé podrà pagar la quantitat en còmodes terminis de quatre anys.

L'acord entre tots dos clubs ja és total i es troba en fase documental. L'Espanyol, amb la complicitat del futbolista, ha pogut tancar una operació complicada. El Celta no volia perdre el control sobre un futbolista que ha explotat aquesta temporada a Segona i pretenia imposar una clàusula de recompra que a Cornellà-el Prat consideraven innacceptable. Finalment, el pagament dels 10 milions i la pressió del davanter, que es veia sense opcions a Balaídos competint amb Iago Aspas i Maxi López, han tancat la discussió. El Celta, això sí, conservarà el 5% d'una futura venda. Borja serà presentat a principis de la setmana que ve i podrà fer tota la pretemporada a les ordres de Rubi.

Conegut com "El Panda", Borja Iglesias té 26 anys. Format al planter del Vila-real, on va coincidir amb Gerard Moreno, només ha diputat 11 minuts a Primera amb el Celta. Però el punt d'inflexió li ha arribat amb l'aprofitament de la seva cessió al Saragossa, on ha mostrat tot el seu potencial: perfil versàtil com a rematador, molt bon desmarcatge a l'espai i un esperit combatiu constant. Per tot plegat, a les oficines del RCDE Stadium el veuen com l'home ideal per omplir el gran buit deixat per Gerard.

Anar al contingut