El derbi

L'Espanyol, a casa, i el Barça, a fora, arriben amb números perfectes a un dels derbis més igualats dels últims temps

El derbi de dissabte entre el Barça i l'Espanyol a Cornellà-el Prat ofereix el pronòstic més incert dels últims anys. El món del futbol s'ha rendit al joc del Barça d'enguany, i els blaugranes compten per victòries els partits que han disputat aquesta temporada fora del Camp Nou. Però l'Espanyol no es queda enrere. Els blanc-i-blaus mantenen al seu estadi la mateixa efectivitat que els de Guardiola en els desplaçaments.

Ni el Getafe de Michel. Ni l'Almeria que entrenava Lillo. Tampoc l'Osasuna de Camacho. Ni el Llevant, ni el Màlaga, ni l'Hèrcules, ni l'Sporting de Preciado. Cap dels set equips que ha visitat Cornellà-el Prat se n'ha endut res de positiu. El vestidor visitant de l'estadi de l'Espanyol no ha viscut cap celebració. Tots els que s'hi han canviat, n'han marxat derrotats. Aquest dissabte, però, s'hi vestirà un equip que va anar a Santander i va tornar amb els tres punts. Que va anar al Calderón i també va guanyar. Que va sumar una victòria còmoda a San Mamés, que va saber guanyar-se els tres punts a La Romareda. Que a Getafe va imposar-se amb solidesa, que a Almeria va aconseguir una golejada històrica, i que a Pamplona, tot i arribar amb presses i a última hora, va continuar amb una ratxa històrica. Un d'aquests dos camins, o tots dos, es poden tallar aquest dissabte. L'Espanyol, quart classificat amb 28 punts, rebrà el Barça, líder de Primera amb 40. Les trajectòries, paral·leles. L'Espanyol ha jugat set partits a casa. Set victòries, ni un empat, ni una derrota. Dotze gols a favor, i només dos en contra. El Barça n'ha jugat set a fora. També set victòries, i tampoc no ha cedit cap empat ni cap derrota. Vint-i-quatre gols a favor, només tres en contra.

L'Espanyol de Pochettino ha convertit Cornellà-el Prat en un fortí, en la base d'aquesta brillant temporada dels blanc-i-blaus. A més del joc, la pressió de la graderia és una de les claus, tot i que no ha estat fàcil. Cinc de les set victòries han estat per la mínima, i la més clara, contra l'Hèrcules, no es va concretar fins als últims deu minuts, quan els de Pochettino van ampliar l'avantatge d'un a tres gols gràcies a dos penals.

A fora el Barça, en canvi, només ha guanyat un partit per la mínima: 1 a 2 al Calderón. La resta, tot i que molt treballades, han estat victòries còmodes amb alguna passejada, com la d'Almeria.
Dissabte, seran els de Guardiola els qui ocuparan el vestidor visitant de Cornellà-el Prat, i els de Pochettino intentaran, una jornada més, que la celebració pels tres punts tingui com a escenari el vestidor local.