Jan Tratnik celebra la victòria en la 16a etapa del Giro (@giroditalia)
Ciclisme

L'eslovè Jan Tratnik guanya la 16a etapa del Giro

El ciclista eslovè Jan Tratnik guanya la setzena etapa del Giro d'Itàlia després de despenjar en l'última rampa el neozelandès Ben O'Connor. Un nou triomf del país petit d'on també són Pogacar i Roglic. Joao Almeida ha estat valent i ha atacat en l'últim quilòmetre per esgarrapar dos segons en la general

Marc Negre Actualitzat

Eslovènia té poc més de dos milions d'habitants i la renda per habitant més talentosa del món en ciclistes. Als ja coneguts Tadej Pogacar (guanyador del Tour) i Primoz Roglic (segon a la ronda francesa i guanyador de l'última Vuelta), aquest dimarts s'hi ha afegit un nou nom. Jan Tratnik s'ha adjudicat la victòria en la setzena etapa del Giro i ha deixat clar que el planter de ciclistes eslovens és nombrós.

El ciclista del Bahrain ha despenjat en l'última pujada el neozelandès Ben O'Connor. Ells dos han estat els més forts de l'escapada de 28 ciclistes que han protagonitzat l'etapa amb final a San Daniele de Friuli.

El grup dels favorits ha arribat a 13 minuts, però hi ha hagut traca final. La "maglia rosa" Joao Almeida ha estat valent i ha atacat en l'últim quilòmetre, que picava cap amunt. Poc rendiment en segons (dos), però declaració d'intencions del portuguès i avís per als seus màxims rivals a la general. Ara Almeida treu 17 segons a Kelderman en la lluita per arribar a diumenge vestit de rosa.

Anar al contingut