Boxa

Les xifres d'escàndol que envolten el combat del segle entre Floyd Mayweather i Manny Pacquiao

La llarga espera per veure un combat entre Floyd Mayweather i Manny Pacquiao ha fet que l'expectació per veure el duel generés unes xifres econòmiques difícils d'igualar per cap altra cita esportiva

Actualitzat

El combat del segle (com a mínim, del segle XXI) entre Manny Pacquiao, de 36 anys, i Floyd Mayweather, de 38, del 2 de maig mourà unes xifres econòmiques multimilionàries. Alguns càlculs parlen de 1.000 milions de dòlars, uns 920 milions d'euros. Tots dos boxejadors es podrien repartir, segons les previsions, al voltant de 276 milions d'euros. El 60% d'aquesta quantitat seria per a Mayweather i el 40% restant per a Pacquiao. El nord-americà i el filipí guanyarien més en una nit que Leo Messi i Cristiano Ronaldo en tota una temporada.

El guanyador unificarà el tres títols de campió del món del pes wèlter: el de l'Associació Mundial de la Boxa, el Consell Mundial de la Boxa i l'Organització Mundial de la Boxa. Mayweather ha guanyat els seus 47 combats, 26 per KO. "Pac-Man" acumula com a professional 57 victòries, 5 derrotes i 2 nuls.

Mil entrades venudes en un minut

Tot és desmesurat en aquest esperat combat entre dos dels millors boxejadors dels últims anys. Des del 2009, hi ha hagut tres intents frustrats de concertar-lo, fins que a la quarta ha estat la vençuda. Avui, divendres, s'han posat a la venda mil entrades i s'han venut en tan sols un minut. El preu de les localitats ha oscil·lat els 1.300 i els 7.000 euros.

La resta de les 16.800 entrades per assistir en directe a la vetllada al MGM Hotel de Las Vegas, que ha pagat 36,8 milions d'euros per acollir el combat, es repartiran entre els dos boxejadors, l'organització i els patrocinadors. La recaptació total en aquest apartat s'espera que arribi als 68 milions d'euros. I això sense comptar-hi la revenda.

Les televisions han tingut un paper central en l'organització del combat. Als Estats Units, Showtime i HBO es van haver de posar d'acord (cadascuna té els drets d'un dels púgils) per retransmetre'l conjuntament, amb els seus periodistes estrella fent-ne la locució plegats. S'espera que els ingressos televisius arribin als 460 milions d'euros en una vetllada que es podrà veure a 150 països.

Floyd Mayweather, conegut tant per la seva qualitat dins del ring com per les seves excentricitats fora, durà un protector bucal fet amb escates d'or, diamants i bitllets de 100 dòlars valorat en poc més de 21.000 euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut