Infantino, amb personalitats de Bahrain
Infantino, aquest dimecres a Bahrain al 33è congrés de la Confederació Asiàtica de Futbol (Reuters)
Futbol internacional

Les seus del Mundial femení del 2023, contra la FIFA per un possible patrocini de l'Aràbia Saudita

Aquest és el segon gran escàndol d'aquestes característiques per a la FIFA en pocs mesos, després del Mundial de Qatar i les crítiques per les vulneracions de drets humans i laborals en aquell país

Redacció Esport3Actualitzat

Les federacions de Nova Zelanda i Austràlia, els països amfitrions del Mundial femení de futbol del 2023, han posat el crit al cel davant un possible patrocini de l'Aràbia Saudita, un rumor encara no confirmat per la FIFA.

El patrocini, en concret, seria de la marca Visit Saudi, l'entitat turística del país. Un país que, segons Amnistia Internacional, té un historial de drets humans "espantós", i sobretot respecte a les dones

En un comunicat, la federació neozelandesa es mostra decebuda sobre aquest rumor, que afectaria l'esdeveniment esportiu femení més gran del món, que ha de començar el 20 de juliol:

"Si aquesta notícia és correcta, ens sorprèn i ens decep, perquè la FIFA no ha consultat per res la Federació de Nova Zelanda sobre aquesta qüestió. Com a seus del Mundial femení, les federacions de Nova Zelanda i Austràlia han escrit de forma conjunta a la FIFA per aclarir la situació amb urgència."

Aquest escrit conjunt, segons el diari The Guardian, descriuria el descontentament de les dues federacions: "No podem expressar amb prou força les potencials repercussions i les conseqüències que podrien resultar d'aquesta decisió."

Fins al 2018 les dones no podien accedir als estadis de futbol a l'Aràbia Saudita. El 2020 va posar en marxa la primera competició de futbol femenina, i el 2022, la selecció nacional. Malgrat aquests petits esforços, se segueixen vulnerant molts drets humans. Entre altres coses, l'homosexualitat segueix considerant-se il·legal.


Plou sobre mullat per a la FIFA

Aquest és el segon gran escàndol d'aquestes característiques per a la FIFA en pocs mesos, després del Mundial de Qatar i les crítiques per les vulneracions de drets humans i laborals en aquell país. 

Infantino va oferir una polèmica roda de premsa poques hores abans de l'inici del Mundial, en què va defensar la transversalitat del país i va criticar la doble moral d'Europa. En aquesta roda de premsa va pronunciar les paraules que es van fer famoses, i amb es quals va començar la seva intervenció: "Avui em sento àrab, gai i treballador migrant."

També, en plena polèmica per les sancions de la FIFA als equips que van amenaçar de lluir el braçalet amb la bandera de l'arc de Sant Martí per donar suport a la comunitat LGBTIQ+, el president de la FIFA va tornar a fer gala de la seva controvertida personalitat. Gianni Infantino, va aparèixer en una imatge on assenyala amb el dit, i amb un somriure, el braçalet que porta la ministra de l'Interior d'Alemanya, Nancy Faeser.

Anar al contingut