Messi podria disputar l'edició 2024 de la Nations League
Messi podria disputar l'edició 2024 de la Nations League
Futbol Internacional

Les seleccions sud-americanes jugaran la UEFA Nations League a partir del 2024

Aliant-se amb la Conmebol, el màxim organisme del futbol europeu busca contrarestar el Mundial bianual que planteja la FIFA, al qual s'oposen frontalment

Redacció Esport3Actualitzat

Cop sorpresa de la UEFA i la Conmebol, el seu equivalent sud-americà, per contrarestar la proposta d'un Mundial cada dos anys de la FIFA. La Lliga de les Nacions que organitza el màxim organisme europeu afegirà 10 nous participants a partir de la seva edició de 2024 i seran, ni més ni menys, que totes les seleccions sud-americanes.

El vicepresident de la UEFA, el polonès Zbigniew Boniek, ha confirmat aquesta col·laboració intercontinental, de la qual ja se saben algunes informacions.

Es jugarà a Europa o a Sud-amèrica?

Els partits d'aquest nou format se seguiran celebrant al vell continent, i no es preveu que es juguin partits a l'altra banda de l'oceà Atlàntic.

Com s'organitzaran els grups de la nova Nations League?

La classificació per al Mundial de la Conmebol també marcarà la sort dels combinats sud-americans a la Lliga de les Nacions. De cara a la primera edició del 2024, les sis que han quedat primeres (Brasil, Argentina, Colòmbia, Uruguai, Perú i Xile) s'uniran a la Lliga A, mentre que les quatre restants (Paraguai, Equador, Veneçuela i Bolívia) aniran al segon nivell, la Lliga B.

El precedent d'aquesta aliança UEFA-CONMEBOL

Les dues institucions continentals han creat una oficina conjunta, amb seu a Londres, des d'on organitzen esdeveniments com la "Finalíssima", l'enfrontament que l'1 de juny enfrontarà els recents guanyadors de l'Eurocopa i la Copa Amèrica. Un Itàlia-Argentina a Wembley.

Fins ara la Lliga de les Nacions, creada per la UEFA la temporada 2018-19, ha tingut dues edicions, que han guanyat Portugal (2019) i França (2021). Precisament ahir dijous es va celebrar el sorteig de la pròxima edició i Espanya va quedar enquadrada al grup 2 de la Lliga A amb Portugal, Suïssa i Txèquia.

 

Anar al contingut