Pau Gasol, en una acció del partit (Reuters)
Jocs Olímpics

Les seleccions espanyoles de bàsquet, a quarts de final

L'equip masculí ha derrotat l'Argentina de Nicolás Laprovittola i el conjunt femení s'ha imposat a Sèrbia, l'actual campiona d'Europa

La selecció espanyola masculina de bàsquet ha superat l'Argentina en un partit molt disputat (81-71). El combinat argentí ha sortit molt millor a l'enfrontament i s'ha posat a nou punts d'avantatge al primer quart. Els de Sergio Scariolo han necessitat la millor versió de Ricky Rubio (28 punts i 5 rebots), molt encertat a la línia de tres, per acostar-se al marcador.

A poc a poc, la selecció espanyola ha anat agafant ritme i s'ha mostrat molt efectiva, davant una Argentina que cedia en atac. Pau Gasol, amb 9 punts, 8 rebots i 2 assistències, també ha estat una peça clau en la victòria del seu equip. El seu germà, Marc Gasol, amb 2 punts, no ha tingut el seu millor dia d'anotació, però ha aportat 4 rebots i 2 assistències.

Al final, Espanya s'ha imposat per 10 punts i es jugarà la primera posició del grup amb l'Eslovènia del totpoderós Luka Doncic.

Segona victòria de l'equip femení de bàsquet (Reuters)

L'equip femení, també a quarts

La selecció espanyola femenina de bàsquet camina en ferm cap a la primera posició del seu grup als Jocs Olímpics. Les jugadores de Lucas Mondelo han superat clarament Sèrbia en el segon partit de Tòquio 2020 (85-70) i sumen la segona victòria consecutiva. Alba Torrens, màxima anotadora amb 24 punts, ha guiat la venjança contra les sèrbies, que van eliminar Espanya a l'últim campionat europeu.

La victòria ha assegurat la classificació cap als quarts de final dels Jocs. Un triomf que s'ha consagrat a la segona part, amb un gran darrer quart del combinat espanyol. El parcial de 26-12 ha tret qualsevol opció a la selecció sèrbia de posar en perill la victòria espanyola.