El cotxe que traslladava les despulles de Diego Armando Maradona fins al cementiri va ser acomiadat i escortat per centenars de seguidors (EFE)
Futbol

Les restes de Maradona ja reposen després d'un multitudinari i caòtic comiat

Diego Armando Maradona ha estat enterrat al cementiri del Jardín Bella Vista, a 40 quilòmetres de Buenos Aires, després de rebre l'últim adeu dels seus familiars i íntims

Actualitzat

Les restes de Diego Armando Maradona han estat sepultades aquest dijous en un cementiri de la perifèria de Buenos Aires en la intimitat familiar després del multitudinari i caòtic comiat que milers d'argentins van donar al màxim astre del futbol argentí. Maradona ha estat enterrat al cementiri Jardín Bella Vista, a uns 40 quilòmetres de la capital argentina i on ja estaven enterrats els seus pares, Diego Maradona i Dalma Salvadora Franco, coneguts popularment com "Don Diego" i "Doña Tota", que van morir el 2015 i 2011, respectivament.

Tot just una trentena de persones van participar de l'últim adeu al Pelusa al cementiri, on es va fer una cerimònia religiosa presidida per un sacerdot al costat del fèretre, que estava embolicat en una bandera argentina. En el comiat íntim hi van participar familiars i íntims de Maradona, entre ells les seves filles Dalma i Gianinna, la seva exdona Claudia Villafañe i el seu exrepresentant Guillermo Cóppola. La cerimònia va ser privada i va durar prop d'una hora. Va ser el final d'una jornada marcada per un adeu popular no exempt de demostracions de dolor, passió futbolera i fins i tot violents disturbis de carrer.

Les restes del 10 havien estat vetllades en una capella ardent muntada en una de les sales principals de la Casa Rosada, seu de l'executiu argentí. La capella ardent va estar oberta al públic durant gairebé dotze hores, en què va ser incessant el pas de milers de fanàtics de l'exfutbolista, mort dimecres als 60 anys. La fila per entrar a la Casa Rosada es va estendre gairebé dos quilòmetres i els incidents es van desencadenar quan alguns fanàtics, tement no poder accedir-hi davant l'imminent tancament de la capella ardent, van tombar tanques i es van enfrontar amb la policia. Fins i tot es van registrar moments tensos a l'interior de la casa de govern, que van obligar a tancar l'accés i a retirar el fèretre a un saló contigu per seguretat. Els incidents es van saldar amb tretze detinguts i onze policies ferits.

 

 

Anar al contingut