Els abonaments del Betis poden ser la clau de la seva revitalització econòmica
Els abonaments del Betis poden ser la clau de la seva revitalització econòmica
futbol

Les palanques s'escampen per la Lliga: els casos de Betis i València

La preocupació per disminuir la massa salarial i el límit que marca la competició no és exclusiva del Barça

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Palanques. No és casualitat que dos anys i mig després de l'esclat d'una pandèmia s'hagi incorporat aquest neologisme al diccionari del futbol. La preocupació per remuntar els ingressos perduts per la covid i per disminuir la massa salarial de les plantilles no és exclusiva del Barça.

El club blaugrana ja n'ha activat quatre, i podrien no ser suficients, però hi ha altres equips de la Lliga que busquen la millor fórmula per encaixar en els límits del joc net financer que marca Javier Tebas. Destaquen els casos de Betis i València.

Hipotecar els abonaments al Villamarín

A dia d'avui la utopia bètica és mantenir l'equip campió de la passada Copa del Rei, però vendre alguna de les seves estrelles els fa menys vertigen que activar la palanca verd-i-blanca. Fekir, Pezzella o Bartra, a qui el Trabzonspor vol endur-se a Turquia en el seu últim any de contracte, poden ser els Frenkie de Jong del Betis. Un altre paral·lelisme és que cap d'ells tampoc vol marxar del Villamarín, a gust com estan amb Pellegrini. El penedenc Álex Moreno, fins i tot, va emetre una carta a l'afició per anunciar que es quedava.

La palanca que contemplen a Heliópolis és un préstec a canvi d'hipotecar els ingressos futurs dels abonaments. Es parla d'una cessió del 50% d'uns actius que podrien reportar entre 20 i 30 milions d'euros. A Sevilla, no obstant, quan es comparen amb el cas del FC Barcelona hi veuen un risc: els blaugrana poden guanyar la Champions i multiplicar la seva facturació en premis i publicitat. El Betis dels últims cursos, en canvi, té unes entrades de capital bastant estables.

Peter Lim pot haver de posar més diners

Els problemes financers a València són anteriors a l'esclat del coronavirus, però aquest estiu han hagut de vendre Gonçalo Guedes per 33 milions al Wolverhampton i, pràcticament, regalar Jasper Cillessen al modest NEC Nimega. L'opció de desprendre's de fitxes altes ha estat el pla A dels gestors valencianistes i, com a conseqüència, han pogut inscriure els reforços de Lino i Castillejo.

Sigui com sigui, a la capital del Túria pensen que el criticat propietari singapurès Peter Lim pot fer una inversió addicional, tenint en compte que el Nou Mestalla, la gran joia futura a nivell patrimonial, encara està en construcció.

El "palanquisme" és tendència.

Anar al contingut