Fórmula 1

Les ordres d'equip podrien entrar en joc al Gran Premi del Brasil

Les escuderies de la Fórmula 1 han començat a arribar al Circuit d'Interlagos. Demà dijous hi aterraran els pilots i divendres s'hi faran els primers entrenaments d'un gran premi que pot decidir el nou campió. Quan falten únicament dues curses, els equips han tret la calculadora. Fins i tot Red Bull, que tant va criticar Ferrari per fer que Massa deixés passar Alonso al Gran Premi d'Alemanya, es mostra ara obert a les ordres d'equip.

Actualitzat
Les ordres d'equip que interfereixin en el resultat d'una cursa estan prohibides a la Fórmula 1, però tot fa pensar que en el Gran Premi d'Interlagos, penúltima prova del campionat, n'hi podria haver tant a l'equip Ferrari com al de Red Bull. Després de la victòria a Corea, Fernando Alonso encapçala la general, amb 11 punts d'avantatge sobre l'australià Mark Webber. Louis Hamilton és tercer, amb 21 punts, mentre que Sebastian Vettel és quart, a 25 punts d'Alonso i a 14 del seu company Webber. Des de l'escuderia austríaca sempre s'ha dit que no hi havia ordres d'equip i que els dos pilots tenien llibertat d'acció a la pista.

No obstant, la revifada d'Alonso i el fet que Webber i Vettel hagin mantingut duels sobre l'asfalt podria fer que, finalment, el patró de Red Bull, Dieter Mateschitz, prengui partit per un dels dos pilots segons com vagi la cursa.

L'altra cara és el paper de tapat que en un moment determinat pot tenir el segon pilot de Ferrari, Felipe Massa. No lluita pel Mundial, però ja ha deixat entreveure a la premsa del seu país que ajudarà Alonso. Massa ja ho va fer el juliol passat en el Gran Premi d'Alemanya, quan es va deixar passar i va cedir la victòria a Fernando Alonso després de rebre una comunicació per ràdio en què li van dir subtilment que Fernando era molt més ràpid que ell. Aquesta acció va costar a Ferrari una sanció de 100.000 dòlars per haver infringit el reglament esportiu de la FIA, però no va passar res més. La matemàtica diu, però, que si Fernando Alonso guanya a Interlagos i Webber no acaba entre els quatre primers, el títol serà per a l'asturià.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut