Álvaro Morata, l'opció favorita de Xavi per a la davantera (EFE/Alessandro di Marco)
Barça

Les 4 prioritats del Barça en els últims dies del mercat d'hivern

El cas Dembélé, l'arribada de Morata i d'un lateral esquerre i l'operació sortida són algunes de les carpetes que encara s'han de tancar

Redacció Esport3Actualitzat

Últims dies de mercat d'hivern i encara moltes carpetes per tancar. Els dies passen i cada cop hi ha menys marge, però el Barça treballa de valent per reforçar la plantilla. El cas Dembélé, el 9 que reclama Xavi o l'interès per un lateral esquerre marquen l'agenda culer. Repassem com està el mercat en clau blaugrana:


El culebrot Dembélé

El cas Dembélé s'ha enquistat i sembla complicat que es pugui resoldre abans de final de mes. El club vol que el jugador accepti l'oferta de renovació o abandoni el club i l'està deixant fora de les convocatòries com a mesura de pressió. El francès, però, aguanta el pols i no sembla que vulgui canviar la seva posició ni un centímetre.

Aquest mateix dimarts ha aparegut l'agent del francès a Barcelona. Si no hi ha un gir de 180 graus, continuarà al Barça fins que acabi contracte a l'estiu. Un problema greu per al club blaugrana, que haurà de decidir si Dembélé continua sense jugar i es queda a més sense la principal opció de guanyar límit salarial.

Dembélé durant el partit
Dembélé durant el partit contra el Granada (EFE)


Morata encara és una opció

A Itàlia, els rumors sobre l'arribada d'Álvaro Morata a Barcelona són intensos. Després de la lesió d'Ansu Fati, el club necessita encara més fitxar un 9 en aquest mercat d'hivern. El madrileny, una petició expressa de Xavi, és prioritari, però hi ha dos problemes. El més important és que el Barça s'ha d'assegurar abans de tancar l'operació que el podrà inscriure. L'altre impediment és que la Juventus vol trobar un relleu a Morata abans de deixar-lo sortir. Segons les últimes informacions, però, els torinesos han llançat una ofensiva per Vlahovic que aplanaria el camí del Barça.  

El Barça ha treballat també amb altres opcions per reforçar l'atac. Una de les que ha sortit a la llum és l'interès per Óscar dos Santos, que ha admès els contactes. També en aquest cas, els blaugranes es troben amb el límit salarial com a impediment, si bé el brasiler vol tornar a Europa i estaria disposat a acceptar unes condicions similars a les de Dani Alves.

 

El lateral esquerre, fonamental

La davantera no és l'única posició que vol reforçar el Barça. Busquen també un lateral esquerre. El club blaugrana està decidit a fitxar-ne un a l'estiu però si arriba abans, molt millor. El favorit és José Luis Gaya, del València, però en les últimes hores ha guanyat moltes opcions Tagliafico, de l'Ajax d'Amsterdam. Sobre la taula, un intercanvi amb Balde que satisfaci les dues parts, tal com va revelar el periodista Joan Domènech al programa "Onze".

Tagliafico fa anys que és indiscutible al lateral esquerre de l'Ajax (EFE)

Les sortides, encallades

Més enllà de la cessió de Coutinho a l'Aston Villa, al club li està costant l'operació sortida. A l'inici del mercat, Luuk de Jong semblava sentenciat, però ha aconseguit capgirar la situació com un mitjó. El neerlandès s'ha guanyat la confiança del tècnic amb tres gols en els últims quatre partits que ha jugat i ja ha dit que no té cap intenció de deixa Barcelona.

Luuk de Jong s'ha de quedar al Barça?
Luuk de Jong celebrant un gol (Reuters)

Un altre que era a la rampa de sortida i sembla que s'acabarà quedant és Serginho Dest. Després d'uns quants partits sense jugar cap minut, el lateral va ser titular a Vitòria i cada dia que passa és menys probable que marxi. L'interès d'alguns equips com el Chelsea, que va revelar el diari britànic The Telegraph, de moment no està arribant a bon port.

Álvaro Morata s'allunya del Barça
Sergiño Dest no convenç Xavi Hernández (FCB)

El que s'ha reactivat en les últimes hores és la possible sortida de Mingueza al València. El defensa, que té contracte amb el Barça fins al 30 de juny de 2023, vol disposar de més minuts, i l'equip de Bordalàs busca un reforç del seu perfil. En cas d'acord, Mingueza se n'aniria cedit fins a final de temporada.

Un cas a part és el de Frenkie de Jong. Segons alguns mitjans, el migcampista neerlandès compta amb ofertes importants del Bayern i del Chelsea, però és un jugador fonamental per a Xavi i és pràcticament impossible que pugui marxar.

Anar al contingut