Barça

Les noves regles, oportunitat d'or per als més joves

Amb la represa de la lliga, les convocatòries passaran de 18 a 23 jugadors i es podran fer 5 canvis per partit. Això podria donar més opcions als jugadors amb menys minuts, com els del filial

Francesc LatorreActualitzat

Javier Tebas vol enllestir el que queda de lliga en poc menys d'un mes. Això voldrà dir jugar dos partits per setmana i, per tant, la tornada a la competició representarà una gran exigència física per als jugadors, més tenint en compte la llarga aturada pel coronavirus. Fa només uns dies es va saber que, quan torni la competició, els entrenadors podran fer cinc canvis enl loc dels tres permesos fins ara i que podran fer convocatòries de 23 jugadors en lloc de 18. Aquestes mesures haurien de ser una gran oportunitat per als jugadors que normalment gaudeixen de menys minuts, com, per exemple, els joves del filial.

Al Barça, Setién n'ha escollit sis del B perquè ja s'entrenin amb el primer equip: un porter, Iñaki Peña; un defensa, Araujo; dos migcampistes, Monchu i Riqui Puig, i dos atacants, Álex Collado i Ansu Fati. Tots es van fer el test del coronavirus i tots s'entrenen des de divendres amb la primera plantilla.  

De tots plegats, Ansu Fati és qui més ha jugat aquesta temporada: va explotar amb Valverde a començament de temporada i, tot i que no tants, Setién li ha continuat donant minuts. Araujo, central, pot ser el més necessari. Umtiti s'ha tornat a lesionar i, encara que es recuperi a temps, la seva fiabilitat física està sota sospita. Ara mateix, només Lenglet i Piqué estan en condicions òptimes a l'eix de la defensa. Collado, Monchi, Riqui i Iñaki Peña són els que ho tenen més complicat a priori, però el calendari convida a pensar que Setién necessitarà cames joves i fresques.

Tot i així, però, el Barça no perd de vista que el filial té el playoff d'ascens a Segona A a la vista. I un canvi de categoria significaria un progrés esportiu, però també un augment d'ingressos no gens menyspreable en temps de crisi. L'ascens s'ha convertit en qüestió prioritària, i això pot influir en els plans de gestió dels més joves.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut