Nolito en una imatge d'arxiu d'aquesta temporada (Reuters).
Nolito en una imatge d'arxiu d'aquesta temporada (Reuters)
Barça

Les negociacions entre el FC Barcelona i el Celta per Nolito s'encallen

El Celta no vol cedir el davanter sense un compromís ferm de compra per por a una lesió. I el Barça no pot firmar un traspàs per no generar més deute

Actualitzat

Segons ha pogut saber "L'Efectivament", les negociacions entre FC Barcelona i Celta perquè Manuel Agudo "Nolito" reforci la plantilla blaugrana aquest mercat d'hivern s'estan complicant, i molt. El club gallec està disposat a cedir el davanter, sempre que el contracte inclogui un compromís ferm per tancar el traspàs definitiu a final de temporada. A Vigo no es volen arriscar a una lesió del seu jugador a les ordres de Luis Enrique que n'impedeixi la venda a algun altre club aquest estiu.

La junta del Barça, per la seva banda, no pot fitxar ara per no generar deutes. El Ebitda (resultat de l'explotació econòmica calculat sense tenir en compte les despeses per depreciació i amortització dels actius) dels últims dos exercicis ha estat deficitari. Els estatuts reformats durant la presidència de Sandro Rosell marquen un límit màxim per a aquest indicador que, en cas de ser superat, obligaria la junta a dimitir i a celebrar eleccions. Firmar ara el traspàs de Nolito acostaria molt el club a aquesta possibilitat.

Cedir davant del Celta acceptant la clàusula de traspàs a final de temporada obriria la porta a una denúncia d'un soci contra la junta (encara és recent el precedent de Jordi Cases) per traspàs encobert com una forma de maquillar els comptes i evitar les eleccions. Amb els dos clubs bloquejats en les seves posicions, sembla complicat trobar una solució que desencalli aquesta operació.

Si finalment no arriba Nolito, el FC Barcelona tancaria el mercat d'hivern sense cap més reforç, tret d'Arda Turan i Aleix Vidal. El migcampista i el lateral, fitxats l'estiu passat, no han pogut ser inscrits fins ara a causa de la sanció de la FIFA al Barça. La junta és reticent a cap més operació en aquesta finestra de fitxatges pels seus problemes pressupostaris, i només negocia la incorporació del jugador del Celta per petició expressa del tècnic Luis Enrique.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut