Gerard Piqué i Sergio Ramos disputen una pilota en un Barça-Madrid de Copa (Reuters)
Futbol

Les lesions s'acarnissen amb el Barça i el Madrid

Les infermeries de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i de Valdebebas no donen l'abast amb la quantitat de jugadors que hi estan passant en aquest inici de temporada. Blaugranes i "merengues" lamenten les conseqüències de la pandèmia

Actualitzat

La Covid-19 no només els ha afectat a nivell econòmic. A banda de la reducció dels ingressos, el Barça i el Reial Madrid també estan patint una dolorosa plaga de lesions en aquest inici de temporada. Ronald Koeman no pot comptar amb Piqué, Sergi Roberto, Busquets, Ansu Fati, Umtiti ni Araujo, de la mateixa manera que Zinedine Zidane ha de fer mans i mànigues per preparar els partits sense poder disposar de Sergio Ramos, Benzema, Valverde, Jovic, Militao ni Odriozola. Amb aquest panorama ningú s'estranya de no veure cap dels dos grans en el podi de la classificació de la Lliga.

Des que va començar el campionat, 12 jugadors blaugranes han sofert lesions de diversa gravetat. Ter Stegen, Jordi Alba, Braithwaite, Coutinho, Junior Firpo i Matheus ja es van recuperar, però no han arribat a deixar sense feina els serveis mèdics blaugranes, sobretot després dels últims contratemps de Piqué i Sergi Roberto.

 

Una situació semblant és la que viuen a Valdebebas, on el nombre de baixes puja fins a 13. Carvajal, Asensio, Lucas Vázquez, Kroos, Hazard, Marcelo i Mariano també han hagut de parar en algun moment de la temporada.

Un alarmant nombre de lesionats que troba explicació, en bona part, en la falta de descans dels jugadors aquests últims mesos. La Lliga va finalitzar el 19 de juliol i el campionat actual es va estrenar el segon cap de setmana de setembre, amb un descans fins i tot inferior per als equips que van disputar les últimes fases de les competicions europees (Barça, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Sevilla i Getafe). Aleshores no hi va haver el descans suficient i ara, a més, la maquinària futbolística segueix comprimida, per tal que es pugui disputar l'Eurocopa, a partir de l'11 de juny. Perquè no hi hagi daltabaixos, està previst que la Lliga s'acabi el 23 de maig i que la final de la Champions es disputi el cap de setmana següent.

 

Fins aleshores, i sense comptar les absències dels jugadors que puguin donar positiu de Covid-19, l'únic que es pot fer és encreuar. Però els experts ja fa temps que avisen que, sense el descans necessari, els músculs estan sotmesos a un gran estrès i el risc de lesió augmenta de forma notable.

La plaga de lesions preocupa la lliga espanyola, però és un problema comú en les altres grans lligues europees. A la Premier la situació és, fins i tot, pitjor, ja que no han recuperat la norma que, durant la represa del futbol, a finals de la temporada passada, permetia realitzar 5 substitucions al llarg d'un partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut