Gerard Piqué durant l'escalfament del Cadis-Barça (Reuters)

Les lesions colpegen el Barça: l'oportunitat de Gerard Piqué

Les lesions de Kounde i Araujo obren la porta de l'eix de la defensa a un Gerard Piqué amb què Xavi ha comptat molt poc aquesta temporada

Abundi BorderaActualitzat

El virus FIFA ha atacat de nou el Barça i, aquesta vegada, ho ha fet amb força. Quan encara no s'ha acabat l'aturada de seleccions, els blaugranes ja s'han quedat sense alguns dels seus principals efectius.

Memphis, De Jong i Dembélé van donar l'ensurt en els partits de la Lliga de Nacions de Països Baixos i França, però els més perjudicats van ser Jules Kounde i Ronald Araujo.

Xavi Hernández no podrà comptar amb els centrals blaugranes per als propers compromisos i, en aquest context, Gerard Piqué entra en escena.

Preocupació per Kounde i Araujo

Jules Kounde va ser el primer a caure. En el minut 23 del França-Àustria corresponent a la Lliga de Nacions, el central va lesionar-se al bíceps femoral de la cuixa esquerra i no va poder continuar el partit.

Les exploracions mèdiques han descartat el que en un primer moment semblava una lesió greu, però el francès podria ser baixa per al clàssic contra el Reial Madrid i per als dos partits de la fase de grups de la Lliga de Campions contra l'Inter de Milà.

Però la plaga de lesions no va acabar-se aquí. Quan només s'havien disputat 40 segons de l'amistós entre l'Uruguai i l'Iran, Ronald Araujo va notar molèsties a la cama dreta.

El central va haver de ser substituït i, una vegada fetes les proves pertinents a Barcelona, els metges del club blaugrana han confirmat que té una avulsió del tendó de l'adductor llarg de la cuixa dreta, una lesió que podria arribar a deixar-lo sense Mundial.

L'oportunitat de Piqué

El central català, titular indiscutible durant moltes temporades, només ha disputat 135 minuts aquest curs: la segona part del duel de Champions al Camp Nou davant el Viktoria Pilsen (5-1) i el partit següent, en què els blaugranes van guanyar el Cadis a domicili per 0 gols a 4.

La resta de partits, 6 dels 8 que han disputat els de Xavi Hernández des que va començar la temporada, Piqué els ha vist des de la banqueta.

El tècnic de Terrassa podria apostar per la parella formada per Eric Garcia i Christensen, que ja han disputat dos partits junts a l'eix de la defensa aquesta temporada davant el Rayo Vallecano i el Valladolid, però unes rotacions gairebé obligades en un mes atapeït de partits faran que hagi de comptar, també, amb Gerard Piqué.