Futbol

Les jugadores del Rayo es planten per denunciar la seva situació laboral

L'equip s'ha plantat els primers trenta segons del derbi disputat aquest dissabte davant del Reial Madrid. Le jugadores blanques han donat suport a les del Rayo i tampoc han disputat el partit fins a la fi de la protesta

Redacció Esport3Actualitzat

Les integrants de la primera plantilla del Rayo Vallecano Femení han denunciat aquest dissabte, mitjançant un comunicat, que "després de diversos mesos d'incertesa, la situació laboral en què es troben segueix sense ser digna d'un equip de Primera" i han anunciat que s'han posat en contacte amb el sindicat AFE perquè actuï en "defensa dels seus drets".

En el comunicat, les jugadores del Rayo exposen les deficiències que viuen:

"Defensar el club competint en unes condicions laborals adequades. Treballem en un escenari de gran desigualtat, pel que fa a instal·lacions, material i personal, en comparació amb els nostres companys del primer equip masculí, i és per això que ens veiem obligades a denunciar de nou, de forma pública, la situació que vivim cada dia. Ara per ara no comptem amb material bàsic esportiu ni amb un gimnàs on poder fer la nostra tasca professional diàriament. De la mateixa manera, no disposem de serveis mèdics, un metge i un fisioterapeuta que ens acompanyin durant la temporada, i l'equip es troba sense la figura del delegat, tan necessària per a la gestió de diferents aspectes diaris."

Finalment, la plantilla del Rayo Vallecano femení denuncia que no reben el document de les nòmines i cobren sempre una setmana després de final de mes, fet que contravé el que estableixen els articles 29 i 30 del Conveni Col·lectiu per a les futbolistes de la Primera Divisió femenina de futbol:

"Aquesta situació ja ha estat traslladada per AFE al club, perquè compleixi el conveni en relació amb aquests dos articles, perquè actuï immediatament, i si no fos així, per això hi ha l'autoritat laboral."

 

Com a mostra de protesta per la seva situació, l'equip s'ha plantat els primers trenta segons del derbi disputat aquest dissabte davant del Reial Madrid femení. Les dones del conjunt blanc han secundat la protesta i també han aturat el joc els trenta segons inicials.

 

Anar al contingut