Les genialitats de Messi enfonsen el Chelsea i porten el Barça directe cap als quarts de final de la Champions (3-0)

El crac argentí ha signat un doblet, el gol número 100 a la Champions en el seu compte personal, i ha donat l'assistència a Dembélé, que s'ha estrenat com a golejador blaugrana

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Camp Nou s'ha vestit de gala per rebre el Chelsea en el vital partit de tornada dels vuitens de final de la Champions League: 97.183 espectadors, rècord d'assistència de la temporada i ambient de luxe per animar el Barça. A l'anada, els blaugranes van arrencar un valuós empat a 1 a Stamford Bridge que donava un lleuger avantatge als homes de Valverde gràcies al valor doble dels gols marcats fora de casa.

Però ja van avisar Valverde i Busquets en roda de premsa que el Barça no especularia amb el 0-0 i sortiria a sentenciar l'eliminatòria. Dit i fet, al minut 2, Leo Messi ha inaugurat el marcador amb un xut des de l'àrea petita que ha enviat la pilota al fons de la xarxa entre les cames de Courtois després de rebre una magistral assistència d'esperó de Luis Suárez. El gol del crac argentí ha estat el més matiner de la seva carrera.

El Chelsea no s'ha desmoralitzat i s'ha abocat a l'atac a la cacera del gol. Els 'blues' han enviat diversos avisos a la porteria de Ter Stegen. El Barça, però, no ha donat el seu braç a tòrcer i, en la segona arribada a la porteria dels anglesos, minut 20, Ousmane Dembélé ha fet el segon amb un xut perfectament ajustat al pal culminant una espectacular jugada personal al contracop de Messi. Amb aquesta diana, del davanter francès s'estrena com a golejador blaugrana.

Els d'Antonio Conte han perseverat en l'intent de capgirar el marcador i han incrementat la intensitat del seu joc. A les acaballes de la primera part, l'àrbitre ha perdonat una targeta groga a Kanté i una a Giroud després de cometre dues faltes força dures que han fet enfadar de valent el Camp Nou. Just en el minut 45, Marcos Alonso ha estavellat una pilota a l'escaire en el llançament d'una falta directa des de fora de l'àrea.

A la represa, Luis Suárez quasi marca el tercer després que Courtois li regalés la pilota a l'àrea petita però el porter belga ha esmenat el seu fatal error amb una gran aturada. Els jugadors del Chelsea s'han enfadat molt quan l'àrbitre no ha xiulat penal per la caiguda de Marcos Alonso a dins l'àrea per la pressió de Gerard Piqué.

El Barça no en tenia prou i en una altra jugada al contracop entre Luis Suárez i Leo Messi, l'argentí ha tornat a marcar entre les cames de Courtois, sentenciant l'eliminatòria (3-0). Amb el doblet d'aquest dimecres, el crac argentí marca el seu gol número 100 a la màxima competició europea.

Però no tot han estat bones notícies per al Barça i és que Sergio Busquets s'ha lesionat al minut 60 i s'ha vist obligat a abandonar el terreny de joc. Les primeres proves que li han practicat en acabar el partit apunten cap a una possible fissura o fractura d'un dit del peu. En el lloc del migcampista de Badia del Vallès ha entrat André Gomes que s'ha emportat una sonora ovació per part del Camp Nou després que el portuguès confessés el malestar que sentia cada cop que l'afició blaugrana el xiulava. A les acaballes, Jordi Alba ha tingut molèsties a la cuixa però Valverde no l'ha pogut substituir perquè ja havia fet els tres canvis.