Futbol

Les futbolistes espanyoles se senten menyspreades

La portera de l'Athletic Club Ainhoa Tirapu ha assegurat en una roda de premsa a la seu de l'AFE a Madrid que les jugadores no entenen els motius per què no s'ha firmat el primer conveni col·lectiu, en una jornada que havia de ser històrica

Actualitzat

Nou desacord a la Lliga femenina de futbol. Aquest dilluns havia de ser un dia històric perquè estava prevista la signatura del primer conveni col·lectiu del futbol femení però finalment no s'ha produït per un desacord de Mediapro pels drets televisius.

La portera de l'Athletic Club Ainhoa Tirapu ha assegurat en una roda de premsa a la seu de l'AFE a Madrid que les futbolistes se senten "menyspreades" perquè no veuen reconeguts els seus drets laborals.

"No entenem gaire bé què està passant quan totes les parts han donat el seu 'ok'. En aquest temps, nosaltres anem perdent drets laborals. Dia que passa, dia que no s'ha cotitzat a la jornada corresponent. Nosaltres anem perdent coses pel camí. Ens sentim menyspreades. Estant-hi tots d'acord, havent signat un preacord, això hauria d'estar firmat ja".

La portaveu de les jugadores espanyoles ha reiterat que ara mateix no descarten tornar a la vaga, una mesura que va afectar la novena jornada de Lliga, però que es va desconvocar després del preacord assolit entre totes les parts implicades.

Desacord pels drets audiovisuals

El problema és pels drets audiovisuals. Inicialment es va pactar que la Federació Espanyola de Futbol es quedés els drets per retransmetre vuit dels deu partits de cada jornada, i Mediapro els dos restants, pels quals l'empresa catalana abonaria al voltant d'un milió i mig d'euros a l'any. Mediapro no hi està d'acord, voldria tenir més partits que els dos inicials, tenint en compte les quantitats que abona, així com una preferència en l'ordre d'elecció dels partits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut