(@LigaIberdrola)
Futbol

Les futbolistes espanyoles decidiran dimarts en assemblea si van a la vaga

Les jugadores dels 16 clubs de la Lliga espanyola estan citades a una reunió dimarts que ve per decidir quines mesures prenen després d'un any de negociacions i que encara no tinguin un conveni col·lectiu laboral

Actualitzat

L'Associació de Futbolistes Espanyoles (AFE) ha convocat les jugadores dels 16 clubs de la Lliga espanyola a reunir-se dimarts que ve per decidir quines mesures prenen després d'un any de negociacions i que encara no tinguin un conveni col·lectiu laboral. El sindicat de futbolistes considera que la igualtat és un dret i que defensaran les reivindicacions de les futbolistes perquè són mereixedores d'aquests drets com a treballadores i com a esportistes.

L'última proposta de l'Associació de Clubs, la patronal, preveu un salari de 16.000 euros anuals -l'oferta inicial era de 13.000- i garanteix uns contractes a temps parcial de com a mínim el 50 per cent de la jornada laboral.

L'Associació de Futbolistes, en canvi, demana que el contracte parcial sigui del 75 per cent de jornada i un sou mínim anual de 20.000 euros bruts i una prima per firma del conveni de 800 euros per a cada jugadora, entre altres peticions.

Anar al contingut