Reobert el cas d'injúries i calúmnies de Bartomeu a Jaume Roures
Josep Maria Bartomeu en una imatge d'arxiu com a president del Barça
Esports

La junta del Barça detecta factures del mandat de Bartomeu que haurien escapat al control del club

Segons el col·laborador del programa "Onze" Adrià Soldevila, la junta de Laporta hauria trobat contractes dels anteriors gestors del club que esquiven per poc els controls interns del comitè d'adjudicacions

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça té dissenyat un procés de control intern de pagaments que Josep Maria Bartomeu va posar en marxa quan va guanyar les eleccions, el 2015, i que el 2018 es va reforçar perquè cap factura o contracte a partir de 200.000 euros quedés sense control. Cada contracte superior a aquesta xifra queda supeditat al Comitè d'Adjudicacions –presidit sempre per un membre de la junta directiva– mentre que els acords de més d'un milió d'euros han de passar sempre per l'aprovació de la mateixa junta.

La junta de Joan Laporta ha engegat una auditoria per saber la situació econòmica actual de l'entitat blaugrana. Els nous gestors han analitzat cadascuna de les factures i els contractes i, segons el col·laborador del programa "Onze" Adrià Soldevila, s'han trobat amb una gran quantitat de contractes de gairebé 200.000 euros, però sense arribar a la xifra exacta.

Aquestes factures eviten per molt poc passar pel Comitè d'Adjudicacions i, per tant, haurien escapat el control de la Junta Directiva.

Aquests contractes es troben en diverses àrees, com ara la de Presidència, la Social o la de Serveis Jurídics –que han canviat recentment de responsables després de l'arribada de Laporta a la presidència. Però sobretot hi hauria factures que voregen els 200.000 euros a l'Espai Barça, el projecte d'un nou Camp Nou, un nou Palau Blaugrana i l'Estadi Johan Cruyff.

Segons Adrià Soldevila, aquest "modus operandi" hauria generat indignació a l'actual junta directiva, tot i que admeten que no els ha sorprès el descobriment perquè la situació té moltes similituds amb el Barçagate, l'escàndol de les xarxes socials en què, segons Soldevila, també el pagament de prop de tres milions d'euros s'hauria fraccionat en contractes de xifres que rondaven els 200.000 euros.

 

 

ARXIVAT A:
Josep Maria Bartomeu
Anar al contingut