Esports

Les estrelles esportives del 2019

Ricky Rubio, Marc Gasol, Laia Palau, Ona Carbonell i Marc i Àlex Márquez tenen motius per recordar amb satisfacció l'any que deixem enrere, en què també han brillat Simone Biles, Rafa Nadal o Lewis Hamilton

Imma PedemonteActualitzat
El 2019 ha estat un any que no oblidaran Ricky Rubio i Marc Gasol. Els dos jugadors NBA van ser la clau perquè la selecció espanyola guanyés la medalla d'or, després de 13 anys, al mundial de la Xina. Vint punts de diferència va treure a l'Argentina, en la final. Ricky va ser escollit el jugador més valuós del campionat, i tant ell com en Marc van formar part del cinc ideal del món. Alegria doble de Marc Gasol, que acabava de posar-se l'anell amb els Toronto Raptors.

Qui suma 12 medalles entre europeus, mundials i jocs és Laia Palau. Amb 40 anys, és la més llorejada del bàsquet espanyol després de l'últim or aconseguit, contra França, en l'últim europeu. I encara té corda, igual que els germans Márquez, Marc i Àlex, que han celebrat, per segona vegada, haver guanyat un mundial conjuntament. Marc, en MotoGP, i Àlex, en Moto2, van tornar a omplir Cervera d'eufòria. I en Marc ja suma vuit títols mundials.

També la gimnàstica té un nom propi: Simone Biles. La nord-americana, de 22 anys i metre quaranta-nou, va passar d'una infància difícil a fer història. Les últimes cinc medalles d'or al mundial de Stuttgart la converteixen en la reina de la gimnàstica, amb un total de 25 metalls, 19 ors. Té més medalles que anys i ha aconseguit superar Vitali Txerbo.

Un altre rècord de medalles el té Ona Carbonell, que després del Mundial de Corea ja en suma 23, rècord femení de la història dels mundials; ha renunciat als Jocs de Tòquio per dedicar-se a la família... i ampliar-la.

Rafa Nadal ha recuperat, als 33 anys, el número 1 del tenis mundial. Un any després, torna a liderar el rànquing ATP, gràcies a una temporada excepcional: dotzè títol a Roland Garros i quart US Open. I també els Masters 1000 de Roma i el Canadà.

Lewis Hamilton també ha tingut un 2019 de somni. Sisè títol mundial d'F1, amb Mercedes. Any de rècord del britànic, com el que va fer Eliud Kipchoge, encara que no es va registrar oficialment. Es va convertir en el primer home que va baixar de les dues hores corrent una marató. El repte es va fer a Viena.

 

Els protagonistes de 2019
ARXIVAT A:
Simone Biles
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut