Estació d'esquí de Masella
Quan i com es podrà anar a esquiar?
ESQUÍ

Les estacions d'esquí catalanes, pendents del Procicat per saber quan podran obrir

El pont de la Puríssima es dona per perdut i temen el mateix amb Nadal i Reis. Tensa espera al Pirineu

Víctor PatsiActualitzat

Les estacions d'esquí i l'oferta que se'n deriva a muntanya creuen els dits a l'espera de la resolució oficial del Procicat. El sector esportiu està en peu de guerra.

 

 

  • Quan es podrà anar a esquiar? És segur? Quines mesures caldria potenciar per evitar un possible contagi?

 

El Dr. Benito Almirante és pragmàtic. Defensa que, malgrat la pandèmia, la pràctica de l'esquí és factible, però l'inici de la temporada el decidiran els tancaments perimetrals.

El Dr. Manuel Cervantes diferencia l'"après ski" de la pràctica de l'esquí. A l'aire lliure no hi veu perill si es respecten els protocols Covid previstos a les mateixes estacions. Posa d'exemple el que faran a França.

El Dr. Oriol Mitjà defensa que seria possible obrir el cap de setmana abans de Nadal (19-20 desembre) sempre que es complissin tres mesures profilàctiques.

La majoria d'estacions tenien previst inaugurar la temporada pel pont de la Puríssima, el pròxim 4 de desembre. L'any passat, les estacions del Pirineu de Lleida van acollir 65.000 esquiadors en els tres dies de la Puríssima, amb unes condicions ideals de neu i bon temps. Les estacions d'esquí de Ferrocarrils, 33.000, i Masella, 20.000 esquiadors. Andorra es va enfilar als 63.000 forfaits venuts. El pla de desescalada del Procicat tindrà l'última paraula.

Anar al contingut