Hoquei

Les de l'hoquei de debò es juguen la lliga

Les actrius que protagonitzen la sèrie de TV3 "Les de l'hoquei" comparteixen patins i estic amb jugadores de l'OK Lliga que les doblen en les escenes esportives més trepidants. Juguen al Club Patí Manlleu i a l'Hoquei Club Palau i són companyes d'equip a la ficció i màximes rivals a la realitat. Fins al punt que en l'última jornada de Lliga es juguen el títol enfrontant-se entre elles.

Jordi BentanachsActualitzat

La Nara fa de Gina, la Laura, de Raquel i la Berta... de Berta. Són algunes de les jugadores del Palau i el Manlleu que la sèrie "Les de l'hoquei" utilitza per a les accions en què es necessita un nivell de patinatge professional. Tenen vint i pocs anys, són campiones del món i d'Europa del seu esport i participar de dobles en aquesta ficció els ha permès descobrir un món molt allunyat del seu.

El primer que sorprèn a les esportistes són les llargues durades de gravació de les escenes. El segon, la capacitat d'aprenentatge sobre rodes que han demostrat les actrius:

"Des del primer dia que les vaig veure fins a l'últim dia de rodatge n'han après molt, moltíssim de patinar", comenta Berta Busquets, del Palau.

 

Exigències del guió; Nara López es va haver de rapar els cabells i tenyir-se'ls de ros, Laura Barcons, allisar-se'ls i tenyir-se de rosa. Totes confien que la sèrie servirà per trencar tòpics al voltant del seu esport, l'hoquei patins, i de l'esport femení en general.

"Potser hi ha nenes que no volen ser les millors del món però que volen jugar a hoquei, i la sèrie les pot encoratjar a fer-ho i que ningú els posi traves", explica Berta Busquets.

 

Duel decisiu per la l'OK Lliga femenina, aquest diumenge, per Esport3

Serà difícil que la sèrie estigui a l'alçada del guió que ha deparat l'actual Lliga femenina d'hoquei.

A falta d'una jornada el Club Patí Manlleu i l'Hoquei Club Palau es troben empatades a punts i s'ho jugaran tot enfrontat-se mútuament a casa de les vallesanes. Un final de competició regular en format de final que ja temien quan es va saber el calendari.

"Ja des del principi dèiem: com ens juguem la lliga a l'últim partit de la temporada... i patapam", comenta Laura Barcons, del Palau.

Guanyi qui guanyi queda clar que serà un final de temporada de pel·lícula. I es podrà seguir en directe pel canal Esport3 de Televisió de Catalunya a partir de les 12.50 d'aquest diumenge.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut