bàsquet

Les dades preocupants que han decantat el títol de l'ACB a favor del Madrid

Els de Jasikevicius han tornat a ser inferiors en alguns aspectes clau del joc, com el rebot i les pèrdues de pilota

Xavi FrancèsActualitzat

Més enllà de la sensació d'impotència, hi ha una sèrie de claus per explicar la inferioritat dels blaugranes davant del Madrid en aquesta final de la Lliga ACB. Jasikevicius va reconèixer després del tercer partit que no es pot competir en un partit en què el rival tira fins a 19 vegades més a cistella. Les pèrdues de pilota i el rebot són les claus que han marcat la sèrie a favor dels blancs.

Una de les dades més preocupants son les pèrdues de pilota. El Barça ha millorat les 19 del tercer partit, però n'ha tornat a perdre més que el seu rival (11 a 8).L'altra dada reveladora han estat els rebots que ha cedit el Barça. Si els blancs van agafar un total de 15 rebots en atac en el tercer, aquesta vegada n'han aconseguit 16 per 6 del Barça.

En el quart partit, el Barça ha pogut controlar a Poirier i Yabusele, però ha estat incapaç de frenar Tavares. El gegant de Cap Verd ha agafat 7 rebots en atac. Cap dels jugadors interiors del Barça ha agafat més de 2 rebotsCalathes ha estat el màxim rebotejador amb 7.

Jasikevicius ha reconegut la superioritat del Reial Madrid i ha renegat tot i que ha destacat que el Barça ha fet millor paper en aquest quart partit de la sèrie. El Barça ha donat la sensació de ser un equip més enèrgic, però les dades continuen sentenciant els blaugranes.

"Hem jugat millor, però els petits detalls decanten aquests partits"