Rapinoe ha parlat des de la concentració de la selecció dels Estats Units
Rapinoe ha parlat des de la concentració de la selecció dels Estats Units
Futbol i bàsquet

Les emocionades paraules de Megan Rapinoe contra la sentència de l'avortament

Lligues, clubs i esportistes nord-americans aixequen la veu després de saber la derogació del Suprem

Redacció Esport3Actualitzat

Avortar ha deixat de ser un dret als Estats Units, després que el Suprem hagi anul·lat una històrica sentència del 1973, i molts representants de l'esport nord-americà han fet sentir la seva opinió crítica. Una de les que sempre parla més clar és la capitana de la selecció de futbol, Megan Rapinoe. Símbol de la lluita en favor de les minories i una de les veus icòniques contra el conservadorisme republicà, la veterana jugadora de 36 anys ha reaccionat durament a una decisió del tribunal que qualifica de "cruel" i basada en un sistema de creences "cristià, patriarcal, supremacista i blanc".

"Jo soc una dona cisgènere, rica, blanca, que viu a una de les ciutats més progressistes del món com és Seattle, amb la protecció no només meva i dels meus recursos, sinó també de la Força Espacial dels Estats Units... però no totes compten amb això."

Visiblement commocionada, Rapinoe ha assenyalat els col·lectius de dones sobre les quals recauran les conseqüències de la sentència:

"Sabem que això afectarà de forma desproporcionada dones pobres, afroamericanes, immigrants, amb relacions violentes, dones que han estat violades, dones que han patit abusos per membres de les seves pròpies famílies, o que potser simplement no han pres les millors decisions."

El món del "soccer" s'ha unit en una unànime oposició a la sentència. Equips de la lliga femenina (NWSL) i masculina (MLS) han catalogat la sentència com un atac als drets humans.

La WNBA i l'NBA també aixequen la veu des de les pistes de bàsquet

En paral·lel, les competicions de bàsquet més importants del món, la WNBA i l' NBA, han publicat un comunicat conjunt en què asseguren que "les dones haurien de poder prendre les seves pròpies decisions sobre la seva salut i el seu futur", i reclamen que "la seva llibertat sigui protegida".  

Més enllà dels altaveus corporatius, estrelles de l'esport com Sue Bird, una de les millors jugadores de sempre a la WNBA, o LeBron James també han expressat el seu disgust als seus perfils de Twitter.

Anar al contingut