Frenkie de Jong intentant superar Nacho en el clàssic de la primera volta al Camp Nou(Reuters)
Barça

Les claus del clàssic

Barça i Madrid arriben en un gran estat de forma al duel d'aquest dissabte. Un partit que pot ser clau en el desenllaç del campionat. Qui s'endugui el triomf sortirà reforçat i amb opcions de ser campió.

Xavi LemusActualitzat

EL PERILL DEL MADRID

A nivell ofensiu, l'home per vigilar és Karim Benzema: el davanter francès ha fet 18 gols al campionat de lliga i és el jugador més desequilibrant dels de Zidane. I al seu costat té ara mateix un Vinícius en estat de gràcia. Però els blaugranes presenten, a priori, armes superiors. Messi és el pitxitxi del campionat amb 23 gols i arriba en un moment dolç, i com a acompanyant de luxe té un Ousmane Dembélé que ara sí que marca diferències.

 


LES DINÀMIQUES

En aquest capítol, el Barça arriba amb uns números excel·lents: amb 9 victòries i 1 empat en les últimes deu jornades de lliga. Unes estadístiques que li han permès retallar 12 punts al líder, l'Atlètic de Madrid. Pel que fa als blancs la seva trajectòria és bona, però no pot competir amb les estadístiques blaugranes: 7 victòries, 2 empats i 1 derrota en els deu últims partits disputats.

 


EL GRAN DUBTE

Gerard Piqué esgota les opcions per poder participar en el clàssic. El central català s'ha entrenat aquest matí força bé i han disminuït les molèsties que el descartaven per al duel a Madrid. Per tant, manté les esperances de ser-hi, però Ronald Koeman és partidari de no arriscar si les condicions no són les millors, sobretot pel perill que suposa la falta de ritme de competició.

 

EL JUTGE DEL DUEL

L'àrbitre serà el mateix que el del clàssic de la temporada passada al Bernabéu: Mateu Lahoz. El valencià és un àrbitre dialogant amb els jugadors, però acompanyat de polèmica per la seva permissivitat amb el joc agressiu. I protagonista de decisions que aquest any ja han aixecat polseguera, com un penal no assenyalat sobre Jordi Alba en el partit de Copa a Sevilla, que va fer empipar Ronald Koeman.

 
Anar al contingut